hotel bell

Umetnik iz školske klupe: Prva nagrada za Mateju Jovića učenika Škole za tekstil i dizajn

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu u okviru 3. Festivala dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe“, koji će se održati krajem ove godine, raspisala je KONKURS za idejno rešenje logoa Festivala.

Pravo učešća imali su mladi od 15 do 25 godina. Na KONKURSU je učestvovalo ukupno 49 učesnika, pristigla su 66 idejna rešenja, to jest ukupno 95 radova.

Biblioteka je nagradila tri najuspešnija rada. Prvu nagradu dobio je Mateja Jović, učenik Škole za tekstil i dizajn u Leskovcu i njemu je nagradu uručila gđa Vesna Ilić, direktor Biblioteke obrativši se rečima:

„Čestitam na prvoj nagradi, nastavi da se baviš time čime si počeo i neka ovo bude prvi stepenik u daljem napretku i postizanju narednih uspeha, s tim da nikada ne zaboraviš koji ti je prvi stepenik bio, a to je naša Biblioteka.“

Drugu nagradu dobila je Dunja Hrnjez, učenica Gimnazije „20. oktobar“ iz Bačke Planke, dok je treću nagradu dobila Jovana Bulatović, likovni umetnik i student Likovne akademije u Trebinju, Kraljevo. Njima će nagrade biti poslate poštom. Svi učesnici na KONKURSU dobili su zahvalnice.

Odluku o najuspešnijem radu doneo je Programski savet Biblioteke.

Treći Festival dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe“ organizovaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i grada Leskovca.

Check Also

Isplaćena jednokratna pomoć porodiljama

Danas je iz gradskog budžeta na ime jednokratne pomoći porodiljama isplaćen iznos od 980.000 dinara. …

Оставите одговор