hotel bell

Ulice Zeke Buljubaše i Porečka uskoro u novom ruhu

U ulicama Zeke Buljubaše i Porečkoj, poznete kao ulice gde žive Romi u toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji kolovoza, za koje je iz gradsko budžeta izdvojena suma od 12,9 miliona dinara.

Radove je danas obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i ovom prilikom naglasio činjenicu da Leskovac vodi računa o saobraćajnoj infrastrukturi u gradu, u selima, o manjim i većima saobraćajnicama, o centru grada, svim populacijama.

“Naš osnovni cilj je da svi naši sugrađani imaju jednake uslove za život, a naročito da standard života nacionalnih manjina dignemo na najviši nivo. U prilog tome govori i asfaltiranje ovih ulica gde je najpre urađena vodovodna mreža sa ulaganjem od 8,3 miliona dinara. Očekujemo da ćemo već u narednih 60 dana imati asfaltiranje ove dve ulice sa ukupnom dužinom od oko 650metara. Ulaganje u jednu ulicu je 10,3 miliona dinara, u drugu 2,6 miliona dinara, ukupno skoro 13 miliona dinara, odnosno 12,9 miliona – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

U ovim ulicama odradiće se kompletna zamena kolovozne konstrukcije , apo rečima direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju Novice Nikolića trenutno se radi ugradnja novih tampona od šljunka i tucanika i onda sledi asfaltiranje.

U ime Nacinalnog saveta romske nacionalne manjine danas je govorio Miroslav Alilović kaoji je istakao da grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem vodi računa o poboljšanju kvaliteta života Roma:

„Spomenuto je uređenje učica u Sat mahali, sada se radi u najvećem romskom naselju Podvorce i postoji naselje Slavko Zlatanović gde takođe živi veći broj Roma. Što se tiče romske zajednice zadovoljni smo i nadamo se dodatnom jačanju saradnje sa lokalnom samoupravom.“

Srećko Živković Dom kulture Roma je danas kazao da ovi radovi mnogo znače romskoj zajednici i da neće biti udarnih rupa u ove dve ulice. On je pomenuo aktivnosti ustanove i kazao da se uređuje fasada i da će sem lepšeg izgleda biti poboljšana energetska efikasnost.

Check Also

Kompletno uređenje i asfaltiranje ulice Milutina Smiljkovića u Donjem Stopanju

Nakon vodovodne mreže koja je izgrađena prošle, ulica Milutina Smiljković u Donjem Stopanju kompletno je …

Оставите одговор