hotel bell

Leskovački crkveni horovi, najbolji reprezenti duhovnosti i tradicionalnih vrednosti grada Leskovca

Povodom osvajanja zlatne i srebrne medalje na horskom takmičenju u Herceg Novom, u Svečanoj sali grada Leskovca je organizovan prijem za članove Dečijeg crvenog hora “Branko” i Leskovačko crkveno pevačke družine “Branko”.

“Lepota i raskoš glasova naših sugrađana više od jedne decenije širom Srbije i van njenih granica pronose divnu priču o našem lepom gradu i talentima koje negujemo. Dečji crkveni hor Branko osnovan je sa ciljem da promoviše i čuva duhovnu, pa i svetovnu, muziku ovih prostora. Repertoar hora se zasniva na dečijoj horskoj muzici. Poznat je po tome što na autentičan način neguje stari vizantijski crkveni napev i pravi je čuvar duhovnosti i tradicionalnih vrednosti kako Leskovca, tako i cele Srbije – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, na današnjem prijemu.

Dirigent dečijeg hora Siniša Stamenković, iskoristio je priliku da se zahvali porodicama mališana ali i gradu Leskovcu.

“Jedna ovako velika porodica da bi opstala moraju svi članovi hora da se žrtvuju da se dosta ulaže i da se dosta svi trudimo ka našem zajedničkom cilju. Hvala još jednom porodicama dece, našem sveštenstvu našeg grada Leskovca na čelu sa episkopom niškim Arsenijem, našem gradu Leskovcu na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem.“

Dirigent Leskovačko crkveno pevačke družine Branko, Miroljub Cvetković, istakao je ovom prilikom da ova priznanja i nagrade predstavljaju rezultat zajedničke saradnje Grada i crkvenih horova.

“Gde god odemo trudimo se da reprezentujemo naš grad i budemo pravi ambasadori i tako i ove godine nije izostala nagrada, naša pevačka družina je osvojila srebrnu medalju. Koristim priliku da se zahvalim časnim ocima, svim pevačima, koji vredno rade, čestitam svima od srca, hvala gradonačelniče, što prepoznajete i podržavate projekte u kulturi bez kojih zaista ne bismo mogli da postignemo sve ove uspehe, a svedoci smo da svake godine sredstva za kulturu su sve veća i veća.“

Check Also

Ministarka nauke Jelena Begović posetila Leskovac – Do kraja 2024. biće završen Regionalni inovacioni centar

Leskovac, odnosno Centar za stručno usavšavanje u obrazovanju i naučni klub posetila je ministarka nauke, …

Оставите одговор