Početna / DRUŠTVO / Ulaganje u ruralni turizam, opštini Vlasotince prioritet

Ulaganje u ruralni turizam, opštini Vlasotince prioritet

Turistička organizacija opštine Vlasotince je u saradnji sa Krunet agencijom za poslovni konsalting organizovala predavanje kako bi zainteresovanim privrednicima i vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava približila šta je sve potrebno da se uradi kako bi dobili povraćaj sredstava uloženih u razvoj ruralnog turizma.

Evropska komisija je zvanično odobrila akreditaciju IPARD Mere 7 Republici Srbiji za razvoj ruralnog turizma. Za ovu meru mogu konkurisati sva fizička lica registrovana kao poljoprivredni proizvođači u ruralnim područjima ili članovi poljoprivrednog gazdinstva koji žele da unaprede svoje aktivnosti u oblasti seoskog turizma.

Najmanji iznos podsticaja iz IPARD fonda je 5.000 evra, a najveći iznos 300.000 evra. Ova sredstva mogu da se iskoriste za izgradnju, adaptaciju i opremanje ugostiteljskih objekata i objekata za smeštaj i rekreaciju. Takođe, može da se investira u izgradnju, rekonstrukciju ili opremanje objekata za pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga, kao što su sobe, restorani i drugi objekti, uključujući i objekte za skladištenje, prodaju, rekreaciju, držanje životinja, igranje, turističke kampove, poboljšanje spoljašnjih prostora poput prostora za jahanje, ribolov na površinskim vodama, biciklizam, tematske rute, staza za jahanje.

„Novonastala situacija sa pandemijom virusa kovid 19 onemogućila nam je da organizujemo manifestacije, prezentacije i mnoge druge događaje koje smo planirali, ali zato ćemo da iskoristimo ovo vreme za pripremu budućih aktivnosti usmerenih na razvoj turizma u našoj opštini, sa posebnim akcentom na razvoj ruralnog turizma. Ova mera iz IPARD programa je odlična prilika da svako ko želi i ima mogućnost, konkuriše za povraćaj uloženih sredstava. Turistička organizacija će uvek nastojati da u Vlasotince dovede stručna lica koja će uputiti sve zainteresovane na koji način mogu da dođu do benificija. Ovo je još jedna prilika za saradnju između javnog i privatnog sektora i da zajedničkim snagama, svako iz svog domena, doprinese da opština Vlasotince postane idealno mesto za odmor turista i da istovremeno stvorimo uslove za ekonomski prosperitet od turizma“, istakla je Nataša Đokić Živković, direktorka Turističke organizacije opštine Vlasotince.

Predavanje je održano uz sve mere zaštite za sprečavanje širenja koronavirusa.

Pogledaj takodje

U Lebanu bez novih slučajeva korone

U Covid-19 ambulanti Doma Zdravlja Lebane, u poslednjih 24h bilo je 7 pregleda ( lab. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *