Početna / EKONOMIJA / ULAGANJA U ZELENU ZONU: U toku radovi na atmosferskoj kanalizaciji
hotel bell

ULAGANJA U ZELENU ZONU: U toku radovi na atmosferskoj kanalizaciji

Grad Leskovac nastavio je ulaganja u industrijsku zonu na severnom ulazu u grad, poznatiju kao „Zelena zona“.

Posle godina u kojima je vaj prostor zvrjao prazan dolaskom britanske kompanije „Aptiv“ počeo da da dobija svoj smisao i da ispunjava svrhu: da u njemu posao nađe što više stanovnika Leskovca pa i čitavog Jablaničkog okruga.

Posle saobraćajnica, rasvete, vodovodne i kanalizacione mreže, nastavljeni su radovi na atmosferskoj kanalizaciji.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas Zelenu zonu gde su u toku radovi na izgradnji 220 metara atmosferske kanalizacione mreže za šta je iz gradskog budžea izdvojeno 13,5 miliona dinara i naglasio značaj investicije zbog 3.700 zaposlenih u Aptivu.

-Otvaranje ove fabrike, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije gospodin Aleksandar Vučić, predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u poslednjih nekoliko decenija jer je ova kompanija napravila značajan pomak u privrednom ambijentu našeg grada. Mi smo kao lokalna samouprava uradili sve što je u našoj moći da ispunimo uslove i preduslove za otvaranje ove fabrike u koju je investitor uložio preko 25 miliona evra – rekao je danas gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i istakao i druge investitore – Statovac komerc koji je kupio parcelu na Zelenoj zoni je u procesu dobijanja dozvole za izgradnju distributivnog centra. Podsetiću da je grad u izgradnju saobraćajnice prošlog leta uložio 33 miliona dinara. Želim da istaknem i da preostale parcele čekaju svoje investitore, baš danas je objavljen javni oglas za otuđenje parcele u Zelenoj zoni površine 1,2 hektara. Pretpostavljam da bi sve parcele već bile zauzete da nas nije zadesila pandemija virusa korona. Jer je interesovanje investitora pre svega toga bilo veliko. Stoga pozivam sve privrednike i preduzetnike da svoj kapital ulože u ovu industrijsku zonu jer je grad Leskovac i zvanično stavljen na listu najatraktivnijih mesta zahvaljujući BFC sertifikatu koji smo od NALED-a po četvrti put dobili sa 96,33% ispunjenih kriterijuma po četvrti put prvi u Srbiji.

Pogledaj takodje

Uhapšena dvojica Lebančana, dogovorili kupovinu pa mladiću ukrali televizor, mobilni i patike

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Lebanu uhapsili su R. J. (1987) i M. Ž. (1989) …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *