hotel bell

Uhapšena odgovorna lica iz 4 privatne firme osumnjičena da su izvršile krivično delo pranje novca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili četiri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Uhapšeni su D. V. (1987), odgovorno lice DOO „ATL“ Pirot, M. Ć. (1982), odgovorno lice PR „Marija Ćirić“ Pirot, A. J. (1969), odgovorno lice PR „Speed“ Pirot, i M. P. (1990), odgovorno lice PR „Miloteks tim“ Pirot.

Sumnja se da su oni, od avgusta 2019. do marta ove godine, po prethodnom dogovoru, iako su znali da novac potiče iz kriminalne delatnosti, a u nameri da prikriju ili lažno prikažu nezakonito poreklo imovine, ispostavili 28 fiktivnih faktura preduzeću u kojem je radio D. V. na ukupan iznos od 6.637.900 dinara.

Osumnjičeni se terete da su nakon plaćanja po fakturama vršili prenos novca u iznosu od 5.968.700 dinara koji su predavali D. V., dok su, kako se sumnja, deo novca zadržali i M. Ć., A. J. i M. P.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Check Also

“Pao” zbog dva paketića marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su …

Оставите одговор