hotel bell

Udruženjima u oblasti socijalne zaštite, 31 milion za projekte

Pravo na sufinansiranje je ostvarilo 26 udruženja, koja će, tokom 2022. godine, realizovati 46 projekata u oblasti socijalne zaštite, vrednih 31 milion dinara.

U ovoj godini je za oblast socijalne zaštite opredeljeno 250 miliona dinara, a od preuzimanja odgovornosti, u taj važan segment društva, lokalna samouprava je uložila više od milijardu dinara, istakao je, uoči podele ugovora, gradonačelnik Goran Cvetanović:

– Ima mnogo pomaka u oblasti socijalne zaštite, ali ima i mnogo koraka koje ćemo morati da napravimo da bismo, zajedno, pomerili sve barijere, sa kojima se naši sugrađani susreću. Ubuduće ćemo biti još istrajniji i odlučniji u izjednačavanju mogućnosti, prevazilaženju stereotipa i prihvatanju različitosti, jer u različitostima leži naša snaga.

U ime udruženja, čiji će se projekti sufinansirati iz gradskog budžeta, obratila se Aleksandra Jovanović, sekretar Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

– Naše udruženje je konkurisalo sa četiri projekta u oblasti socijalne zaštite, a zapravo se svi tiču usluga. Tu su Vikend predah, Kamp životnih veština, proširenje kapaciteta Dnevnog boravka ‘Duga” i podrška Udruženju. Odobreno nam je 4,5 miliona dinara, a projektnim aktivnostima će biti obuhvaćeno 225 osoba sa intelektualnim teškoćama i članova njihovih porodica.

 Jovanovićeva je naglasila i da će se realizatori projekata truditi da opravdaju ukazano poverenje i podići nivo održivosti svojih projekata, kroz standardizaciju, licenciranje i normativno usklađivanje.

Check Also

Kako postupiti u slučaju saobraćajne nezgode?

Saobraćajne nezgode su čest i neizbežan deo svakodnevnog života. U takvim situacijama, šteta nastala povredama …

Оставите одговор