hotel bell

Udruženje “Tezej” Leskovac organizovalo logopedske i defektološke radionice u okviru projekta „Unapređenje kvaliteta života dece/učenika sa autizmom”

Udruženje za pružanje podrške osobama sa smetnjama u razvoju „ Tezej“ Leskovac je u okviru projekta, pod nazivom „ Unapređenje kvaliteta života dece/učenika sa autizmom povećanjem njihove funkcionalnosti neurofidbek tretmanom i logopedsko defektološkim grupnim ciljanim programom.”, “, iz oblasti socijalne zaštite, a koji se finansira iz budžeta grada Leskovca u predhodna dva meseca organizovalo logopedske i defektološke radionice.

Logopedske radionice su koncipirane na logopedsko jezički razvoj gde se kroz muziku, pokret i igru stimuliše razvoj govora u socijalnim grupnim interakcijama. Radionice su se radile prevashodno u grupi dva puta nedeljno za po 6 deteta.

Defektološke radionice radili su defektolozi u saradnji volonterima Radionice se rade u grupi dva puta nedeljno sa po 6 deteta.

Sve radionice koje su se radile su stimulativnog karaktera i ciljano razvijaju određene sposobnosti.

Cilj programa, odnosno projekta je bilo poboljšanje funkcionisanja učenika sa autizmom. Projekat je podrazumevao program kontinuirane stimulacije razvoja pažnje i ponašanja najzahtevnije kategorije dece sa autizmom najzahtevnije sa aspekta funkcionisanja osnovnih životnih veština.Deca su bila na neurofidbek treningu gde aparat povećava kvalitet moždanog funkcionisanja i formira poželjne obrasce moždanih talasa neophodnih za bolje funkcionisanje deteta.

Škola „11.Oktobar“ je obezbedila tehničke uslove za implementaciju programa i punu uključenost svojih timova i stručnjaka i zato im ovim putem zahvaljujemo na saradnji.

Check Also

Ekipa “Anine čarolije” napravila najbolji ajvar na takmičenju “Izađi mi na teglu”

Turistička organizacija grada Leskovca je i ove godine bila lokalni partner i suorganizator u realizaciji …

Оставите одговор