hotel bell

Udruženje “I ja se pitam” organizuje konferenciju “Javne rasprave i učešće građana”

Udruženje „I Ja se Pitam“ organizuje konferenciju „Javne rasprave i učešće građana“ na Vlasinskom jezeru od 24. do 26. maja u hotelu MM Narcis na kojoj učestvuju predstavnici opština i gradova i organizacije i udruženja građana sa juga Srbije.

Imajući u vidu da je sistem javnih rasprava i uključivanje građana u procese odlučivanja u Srbiji na niskom nivou iako Zakon o lokalnoj samoupravi to predviđa kao obavezu, cilj konferencije je primena zakonskih obaveza, razmena praktičnih iskustava kod participacije građana na lokalnom nivou i donošenje boljih odluka organa javne vlasti kako bi se ova oblast unapredila.

Tokom tri dana, konferencija okuplja predstavnike državnih institucija, domaće praktičare i istraživače, udruženja građana, akademske zajednice i donosioce odluka na nivou lokalnih samuprava, da analiziraju, debatuju i daju predloge za unapređenje kapaciteta u ovoj oblasti.

Teme konferencije su odabrane tako da se pored zakonske regulative, predstave istraživanja o trendovima i stavovima građana koja su radili CRTA i udruženje „I Ja se Pitam“, obrade modeli građanskog učešća u procesu donošenja odluka, čuju pozitivna iskustva predstavnika lokalnih samouprava Leskovac, Paraćin i Vlasotince, predstave iskustva i preporuke SKGO (Stalne konferencije gradova i opština) koja prati rad lokalnih samouprava na nivou cele Srbije i predstave iskustva i preporuke za poboljšanje od strane organizacija civilnog društva.

Check Also

VLASINA JOŠ ČISTIJA LJUBAV: Coca-Cola sistem investirao preko pola miliona evra u razvoj vlasinskog kraja

U sklopu snažne podrške lokalnoj ekonomiji u vlasinskom kraju, koja samo u poslednje tri godine …

Оставите одговор