hotel bell

Udruženje građana “Svi za jednog, jedan za sve dr Aleksandar Rangelov” o problemima sa grejanjem u Medicinskoj školi

Udruženje građana “Svi za jednog, jedan za sve” oglasilo se saopštenjem za javnost povodom problema sa grejanjem u srednjoj Medicinskoj školi u Leskovcu.

U saopštenju se, između ostalog, kaže:

“saznali smo iz medija da je Medicinska škola u Leskovcu ovu grejnu sezonu dočekala bez grejanja. Njeni učenici idu svaki dan u školu, ali samo na jedan čas jer u školi nema grejanja, a i taj čas prate u jaknama. Grejanja nema jer se obližnja Opšta bolnica Leskovac rekonstruiše pa nije više u mogućnosti da ovu školu snabdeva toplotnom energijom, a alternativan prelaz na toplovod gradske toplane nije blagovremeno obezbeđen. Ova škola je, u zavisnosti od stanja s energentima u bolnici, godinama često imala polutople radijatore. Lokalna vlast je obećala da će JKP „Toplana“ izgraditi novi toplovod do škole dug oko 200 metara, rekonstruisati podstanicu u školi i uraditi spoljne poslove. To će zbog neopravdanog kašnjenja morati da uradi brzo iako je poznato da: “Što je brzo, to je i kuso!” – navodi se u saopštenju Udruženja građana koje predvodio dr Aleksandar Rangelov i dodaje – Udruženje građana „Svi za jednog, jedan za sve – dr Aleksandar Rangelov“ želi da pomogne učenicima i nastavnicima Medicinske škole. Udruženje će iskoristiti svoj politički uticaj koji ima na Savet MZ “Milentije Popović”. Savet ove mesne zajednice ima iskustva u organizovanju nastave za decu i odrasle u svojim prostorijama. On može da u roku od 24h pripremi jednu toplu učionicu koja će imati na raspolaganju: katedru, klupe, stolice, školsku tablu, biblioteku, dijaprojektor i kompjuter, čaj i kafu. Časovi fizičkog vaspitanja mogu biti realizovani na obližnjem sportskom terenu kome smo nedavno renovirali koševe. Vikendom možemo organizovati diskoteku. Učionica može biti korišćena u dve smene što znači da možemo zbrinuti dva odeljenja. Verujemo da možemo ubediti komšije iz Saveta MZ “Rade Žunić” da na sličan način iskoriste svoje prostorije. Tako bi bila zbrinuta četiri umesto samo dva odeljenja. Članovi Saveta ove dve mesne zajednice bi tako uticali na vlast da promeni praksu tretiranja prosvete kao zadnje rupe na svirali.”

Check Also

Za Leskovac zajedno najavio rešavanje problema vodosnabdevanja i pijace u Grdelici, ali i asfaltiranje puta do naselja Alište u Predejanu

Tema nove konferencije za medije grupe građana Za Leskovac zajedno bilo je stanje u Grdelici …

Оставите одговор