Početna / DRUŠTVO / Učenici završnih razreda uče da modeliraju i štampaju u 3D tehnici
Dionis Restoran Leskovac

Učenici završnih razreda uče da modeliraju i štampaju u 3D tehnici

’3D era mladih dizajnera’’, naziv je projekta, koji Naučni klub uskoro pokreće, zahvaljujući finansijskoj podršci Kompanije ‘’DIS’’.  

Učenici završnih razreda osnovnih škola, tokom decembra i januara, učiće da modeliraju i štampaju u 3D tehnici.

U okviru programa podrške mladima Srbije, pod nazivom ‘’Znanje zna budućnost’’, Centar za stručno usavršavanje i Naučni klub, dobili su podršku društveno-odgovorne kompanije ‘’DIS’’, koja je za potrebe upoznavanja mladih Leskovčana sa novim tehnologijama , obezbedila sredstva za kupovinu 3D štampača.

„Projektom ‘’3D era mladih dizajnera’’, omogućićemo učenicima da kroz isprobavanje, praktični rad i iskustveno učenje ostvare svoje potencijale u ovoj sferi. Pored  učenika koji će se sresti sa tehnologijama,nedostupnim u redovnoj nastavi, benefite će ostvariti i Naučni klub, jer će proširiti resurse i ponudi ih na korišćenje fakultetima, školama i svim zaljubljenicima u nauku, kaže direktorka Centra za stručno usavršavanje, Emina Jovanović.

Obuka budućih mladih 3D dizajnera, počinje uskoro. Planirano je da, tokom decembra i januara, u Naučnom klubu, bude održano 4o radionica:

„U njima će učestvovati učenici sedmog i osmog razreda iz svih leskovačkih osnovnih škola, u pratnji svojih mentora, profesora informatike. Predavač je Saša Ilić, profesor u Tehničkoj školi ‘’Rade Metalac’’. U pitanju je petodnevna edukacija, a djaci će učiti kako da modeliraju 3D objekte i da ih odštampaju. Po završetku projekta, njihovi radovi postaće eksponati na izložbi, koja je deo projekta.

Očekuje se da mladi dizajneri, stečena znanja, izmedju ostalog, prikažu i na narednim manifestacijama Naučnog kluba, poput ‘’Noći istraživača’’ I ‘’Dana nauke’’.          

S.Ć.                         

Pogledaj takodje

Rasvetljena pljačka prodavnice u Leskovcu od pre tri dana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca, uhapsili su M.N. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *