Učenici Trgovinsko ugostiteljske škole još jednom pokazali svoje umeće ovoga puta u pripremi zdrave hrane

Učenici Trgovinsko ugostiteljske škole, još jednom su pokazali svoje kulanrsko umeće.

Još jednu sjajnu aktivnost pokrenuli su učenici II-3 obrazovnog profila Kulinarski tehnicar u saradnji sa profesorima Trgovinsko ugostiteljske škole Mirjanom Dinčić, Snežanom Mitić, Dejanon Trakom i Miljanom Ilić obradivši medjupredmetnu temu: „Ishrana i fuzicko zdravlje“.

Tema je obrađena kroz cetiri stanovista, korelacijom izmedju predmeta hemija, biologija, fizicko vaspitanje i kuvarstvo. Ucenici su tokom realizacije ove teme imali mogucnost da svoja predhodna znanja unaprede novim informacijama, sagledaju svoje trenutne zivotne navike i kriticki se postave prema njima, upoznaju sa posledicama nepravilne ishrane i fizicke neaktivnosti.

Učenici su pripremili zdrav obrok: potaž od brokolija, moravsku salatu, poširanu pastrmku sa dalmatinskim prilogom, integralni hleb i dezert tart od limuna. Realizacijom ove medjupredmetne korelacije stvorena je dobra osnova da se učenici, u okviru svog stručnog osposobljavanja, uvek vode osnovnim principima zdrave ishrane.

Check Also

Drugo veče Karnevala Leskovac 2025: Kućni ljubimci i dečiji maskenbal (FOTO)

Drugo veče Karnevala Leskovac 2025 privuklo je veliki broj posetilaca, ali i navijača kada je …