Početna / DRUŠTVO / Učenici Tehničke škole ugostili drugare iz Nemačke

Učenici Tehničke škole ugostili drugare iz Nemačke

Učenici vlasotinačke Tehničke škole i ove godine ugostili su svoje drugare iz nemačke Ekonomske škole „Hugo Ekner“ iz Fridrihshafena. Nemački učenici bili su gosti Vlasotinca od 8. do 12. aprila. Prilika je bila da svojim dugarima pokažu i znamenitosti vlasotinačke opštine i okoline.

„Budući da se svake godine organizuje tematska poseta, ove godine tema je bila voda. Učenici su stoga imali organizovane posete najstarijoj hidroelektrani u Vučju, potom su posetili postrojenje za prečišćavanje vode „Gorina“, pivaru „Academia Brewery”, fabriku vode „Rosa“ i prošetali Vlasinskim jezerom. Predstavnici škole učestvovali su i na Konferenciji o dualnom obrazovanju koja je održana u našoj školi“, rekla je Jasmina Đorđević, profesor i koordinator projekta Partnerstvo na delu.

Inače, realizacija projekta „Partnerstvo na delu“, u okviru koga se sprovodi i saradnja dve škole, započeta je pre devet godina, kada je 25 škola iz zemlje počelo saradnju sa školama u Nemačkoj.

„Danas, posle devet godina saradnju su nastavile samo tri škole, a naša škola je jedina koja je finansijski podržana od strane nemačke vlade jer svaki naš učenik kada ode u Fridihshafen dobija po 100 evra. Naravno, saradnju ćemo nastaviti i u narednom periodu “, istakla je Jasmina Đorđević.

I ove godine gosti iz Nemačke oduševljeni su prijemom u Tehničkoj školi i ustanovama u Vlasotincu, kao i gostoljubivošću kojom su dočekani kako u porodicama svojih drugara, tako i u mestima gde su bili. Iz Vlasotinca nose prelepe utiske i nova saznanja koja su stekli na edukativnim radionicama koje su održane tokom njihovog boravka u Tehničkoj školi. Naravno, pao je i dogovor da se opet vide naredne godine.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

Knjiga Radosnica za majke u Lebanu

Predsednik opštine Lebane upućuje svim majkama čestitku i knjigu Radosnicu , u koju će se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *