Početna / DRUŠTVO / Učenici OŠ ,,Vožd Karađorđe“ izborili plasman na Srpsku Informatičku Olimpijadu

Učenici OŠ ,,Vožd Karađorđe“ izborili plasman na Srpsku Informatičku Olimpijadu

Na nedavno održanom republičkom takmičenju iz informatike učenika osnovnih škola iz oblasti takmičarskog programiranja, učenici Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ iz Leskovca, zajedno sa svojim nastavnikom, Stevicom Jankovićem, postigli su odlične rezultate i potvrdili epitet jedne od pet najuspešnijih škola u Srbiji u ovoj oblasti.

Veljko Toljić,učenik 8. razreda  drugu godinu za redom osvaja prvu nagradu, a Miloš Kostić treću nagradu. Obojica su se plasirala na viši nivo takmičenja, Srpsku Informatičku Olimpijadu koja predstavlja izborno takmičenje kojim se vrši selekcija četiri reprezentativca naše zemlje za Juniorsku Balkansku Informatičku Olimpijadu i Evropsku Juniorsku Informatičku Olimpijadu.  Ova dva učenika su zbog odličnih rezultata na okružnom takmičenju učenika srednjih škola učestvovali i na državnom takmičenju srednjoškolaca.

Školu su pored ova dva učenika predstavljale i dve učenice, Mia Stojanović i Ivona Mitrović.

Na Srpskoj Informatičkoj Olimpijadi Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ već osam godina unazad konstantno ima učesnike, a do sada je izborila dva reprezentativca i jednu medalju.
Uspeh je još veći imajući u vidu činjenicu da na ovim takmičenjima polovina učesnika dolazi iz specijalnih odeljenja pri Matematičkim i Računarskim gimnazijama u Srbiji.

Pogledaj takodje

Deo Gorine u sredu bez struje

Leskovčka Elektrodistribucija najavila je danas radove ekipa ovog preduzeća za sredu i nova isključenja potrošača. …

3 Komentari

  1. Svaka čast i deci i nastavniku! Za ovakav uspeh uloženo je mnogo rada i truda.

  2. popovic miroslav

    Bravo za ucenike i nastavnika Stevicu , a posebne cestitke mom unuku Veljku .

  3. popovic miroslav

    Veljko Toljic je od 07. 07. na Balkanskoj olimpijadi kao clan reprezentacije Srbije u Rumuniji , a krajem meseca ide na evropsko prvenstvo iz racunarstva u Rusiji .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *