Početna / DOGAĐAJI / U Vučju održana manifestacija „Dani kruške 2019“
hotel bell

U Vučju održana manifestacija „Dani kruške 2019“

U dvorištu Srdnje škole u Vučju, održana je manifestacija „Dani kruške 2019“.

Veliki broj izlagača predstavio je svoje sorte kruški na ovoj manifestaciji, koja za cilj ima promociju poljoprivrednih proizvođača ove kulture po kojoj je vučjanski kraj prepoznatljiv.

Odbornik Skupštine grada Leskovca Bratislav Anđelković isoristio je ovu priliku da još jednom podseti prisutne da je ovaj kraj prepoznatljiv upravo po ovom voću i da ova manifestacija predstavlja jedinstvenu priliku da se proizvođači pokažu ali i da dobiju savet od stručnih službi.

„Današnja manifestacija „Dani kruške“, koja se ove godine održava 5. put, polako prerasta u tradiciju našeg kraja. Od ukupne površine zasada pod kruškom je preko 530 hektara, što iznosi oko 10 posto od ukupne površine pod zasadom voća u Jablaničkom kraju. S obzirom na to da se najveće površine pod kruškom nalaze upravo u vučjanskom kraju, ova manifestacija predstavlja dobru priliku da proizvođači prikažu najbolje od ovog voća, da dobiju korisne savete od stručnih službi i unaprede svoju proizvodnju.“

U okviru ove manifestacije organozovano je takmičenje u brzoj pripremi krušaka za kompot a najbrža je bila Zorica Stevanović. , a dodeljene su i nagrade za najveću površinu na kojoj se uzgajaju kruške koju je dobio Rade Stojanović , za najlepšu gajbu krušaka nagrađen je Zoran Ranelović, za najbolju rakiju Aleksandar Jovanović i za najmlađeg uzgajivača kruški Ilija Stanković. Održana je i lutrija u kojoj su podeljene 22 nagrade koje je uručila zamenica gradonačelnika dr Jasmina Ranđelović.

Članice Foruma žena SNS-a na ovoj manifestaciji predstavile su slatkiše napravljene od ovog voća.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Pogledaj takodje

Potvrđeno 85 novih slučajeva Korona virusa u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu i Bojniku

U prethodna 24 časa nastavljen je trend stabilizacije stanja ali i održavanja broja slučajeva na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *