Home / DRUŠTVO / U Vučju održan drugi Sabor narodnog stvaralaštva
hotel bell

U Vučju održan drugi Sabor narodnog stvaralaštva

U organizaciji Doma kulture Vučje danas je u ovoj varoši u podnožju Kukavice održan drugi Sabor narodnog stvaralaštva.

Ideja Sabora o očuvanje tradicije i kulturne baštite ovog kraja donela je na jednom mestu svojevrsni festival rakije, lovački kotlić ali i izložbe radova domaće radinosti i zanatlija – drvenara.

– Cilj ove naše manifestacije je očuvanje nacionalne i kulturne baštine od tkanih materijala, ručnih radova , starih zanata itd. Mi smo odlučili da sačuvamo od zaborava i predamo mladim naraštajima kulturno blago Vučja i vučjanskog kraja – rekao je Bratislav Stanisavljevič, direktor Doma kulture Vučje.

U ime lokalne samouprave učesnicima Sabora i gostima obratila se pomoćnik gradonačelnika Jelena Stamenković koja je čestitala organizatoru na jednoj ovakvoj manifestaciji.

– Vučje je kraj čuven po svojim srdačnim stanovnicima, vodenicama, kraj koji čuva i neguje turističke potencijale, divnu Vučjanku, njen kanjon, kupalište i hidroelektranu, jednu od najstarijih u Srbiji. Svi posetioci će danas moći da razgledaju izložbu starih rukotvorina, drvenarije, da se upoznaju sa starim zanatima, da pogledaju izložbu rakije i vina – naglasila je Jelena Stamenković.

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *