hotel bell

Gradonačelnik Leskovca održao sastanak sa poverenikom manastira Hilandar

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović se danas u svom Kabinetu sastao sa Milošem Stojkovićem, poverenikom manastira Hilandar koji mu je uručio nekoliko primeraka monografije o ovom manastiru.

Na sastanku je bilo reči o ulaganju u crkve i manastire na teritoriji grada Leskovca, poput Jašunjskih manastira u koje je do 2017. godine kada je obeleženo 500 godina postojanja, uloženo 15 miliona dinara, kao i činjenicu da se trenutno izvode radovi na uređenju hrama Sveti Simeon u naselju Dubočica.

Gospodin Stojković je istakao da je očigledan napredak grada Leskovca i Republike Srbije u svim društvenim sferama i da je primetna težnja da se istorija i vera očuvaju i prenesu na buduća pokolenja. Posebno je istakao spremnost Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da pomognu očuvanju srpske svetinje na Svetoj gori.

Prema njegovim rečima, dan nakom što je usvojen Zakon o Hilandaru, predstavnici ovog manastira nisu slučajno došli u grad Leskovac na sastanak sa gradonačelnikom Cvetanovićem. Kao rukovodiocu grada koji ulaže u verske objekte i zalaže se za očuvanje vere, gradonačelniku je uručen poziv za svečanost koja će sredinom oktobra biti održana u pravoslavnom kampu u Sijarinskoj banji.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *