Početna / DRUŠTVO / U Vranju obeležen 15. februar Dan državnosti Srbije

U Vranju obeležen 15. februar Dan državnosti Srbije

Povodom obeležavanja 15. februara, Dana državnosti Republike Srbije i 214. godišnjice Prvog srpskog ustanka, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima položio je venac na bareljef Voždu Karađorđu.

Prisutnima se obratio predsednik Skupštine dr Dejan Tričković, koji je rekao da su Srbi pokazali hrabrost i mudrost, ustali i pobedili onda kada niko nije verovao da mogu i umeju.

“Žrtvovali su se i stradali za ljudsko dostojanstvo, za bolje dane, za buduće generacije i budućnost naše zemlje. Zato naše junake, znane i neznane, ne smemo zaboraviti”, rekao je Tričković.

On je istakao i da su naši preci postavili temelje pravih vrednosti i srpske državnosti i započeli put jedne stabilne društvene zajednice.  “Našim precima koji su poginuli za zajedničke ideale, dugujemo ovu slobodu i našu državu. Dugujemo im večnu zahvalnost i sećanje, koje pokazujemo sve dok čuvamo samostalnost i jedinstvo naše domovine”, dodao je u svom obraćanju predsednik Skupštine dr Dejan Tričković.

Obeležavanje Dana državnosti počelo je himnom “Bože pravde”, u izvođenju Hora vranjske Gimnazije, a u programu su nastupili i recitatori Dušan Tomić i Jelena Antić i solistkinje Mila Nikolić i Stanislava Jaćimović. Vence i cveće položili su i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, predstavnici gradske opštine Vranjska Banja, Vojske Srbije, Policijske uprave, BIA, političkih stranaka i udruženja.

Pogledaj takodje

U sredu dve ulice bez vode

JKP Vodovod obaveštava svoje korisnike da će, zbog sanacije havarije u ulici Dimitrije Tucović, u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *