Home / DOGAĐAJI / U Vlasotincu održan Dan karijere
hotel bell

U Vlasotincu održan Dan karijere

Sa ciljem da osmake usmere na srednje stručne škole, srednjoškolce na visoke škole i fakultete, a mlade nezaposlene ljude upozna sa mogućnostima zapošljavanja u Vlasotincu i okolini, danas je u sportskoj hali u Vlasotincu održana manifestacija Dan karijere.

Osim Tehničke škole, svoje štandove imale su više škole i fakulteti, kompanije iz Vlasotinca i okoline, Nacionalna služba zapošljavanja i Regionalna privredna komora. Promocija kako daljeg školovanja, tako i zapošljavanja, okupila je veliki broj mladih ljudi.

-Savetujem vam da dobro istražite sve mogućnosti koje nudi škola, sve mogućnosti koje nudi naša opština sa svojim fabrikama, kao i da razmislite o tome da je isplativo biti i „sam svoj gazda“ i da za sebe odaberete ono što je realnost između želja i mogućnosti – poručio je predsednik opštine Bratislav Petrović na otvaranju manifestacije.

Direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević podsetio je na rezultate ove obrazovne ustanove ostvarene u oblasti dualnog obrazovanja i priznavanja prethodnog učenja.

-Zato Tehnička škola u Vlasotincu postaje trening centar za obrazovanje kadrova za potrebe privrede Vlasotinca i šireg regiona, a to znači da postajemo centar celoživotnog učenja – zaključio je Đorđević.
Manifestacija Dan karijere održana je u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Dijalog o zapošljavanju mladih, Inicijativa i dualno obrazovanje”, koji realizuje GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Pomoć i podršku u organizaciji skupa pružili su Turistička organizacija opštine Vlasotince i Kulturni centar.

Check Also

Praktična nastava: Osnovci tri leskovačke škole pohodili Babičku goru

Sekcija za mlade Planinarsko-skijaškog društva “Kukavica“, organizovala je za učenike osnovnih škola, koji pohađaju predmet …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.