Početna / DOGAĐAJI / U Vlasotincu obeležena 21. godišnjica od početka NATO agresije

U Vlasotincu obeležena 21. godišnjica od početka NATO agresije

Kod spomen obeležja palima za slobodu i čast otadžbine u ratovima 1990-1999. u Vlasotincu je danas, u skladu sa situacijom, obeležena 21.godišnjica od početka NATO agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju. Međusobno udaljeni i u vremenskim razmacima, vence i cveće položile su delegacije Skupštine opštine Vlasotince, SUBNOR-a, Udruženja veterana i drugi. Uobičajenog prijema porodica poginulih nije bilo.

„Opština Vlasotince je i ove godine Centru za socijalni rad uplatila po 30.000 dinara za svaku od porodica poginulih. Nakon procedura koje Centar obavi sa resornim ministarstvom, porodice će dobiti sredstva. Verujem da će to biti u što kraćem roku. Situacija jeste vanredna, ali ne želimo da se ovi ljudi osete zapostavljenim – rekao je predsednik Skupštine opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

Od sedmorice stradalih u periodu od 1990.do 1999.šestorica su život izgubila na Kosovu i Metohiji, tokom bombardovanja. Iz vlasotinačkog kraja tada je bilo mobilisano 1300 žitelja, a 20 njih je bilo ranjeno.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

ZA HEROJE U MEDIJIMA: Opština Vlasotince uplatila je 50% ugovorenih sredstava po Konkursu za sufinasiranje medija

Opština Vlasotince uplatila je 50% ugovorenih sredstava medijima koji su prošli na Konkursu za sufinansiranje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *