Početna / DOGAĐAJI / U Vinarcu održana manifestacija „Dani polja povrća“

U Vinarcu održana manifestacija „Dani polja povrća“

U Vinarcu su danas organizovani 8. po redu Dani polja povrća. Domaćin Zadruga „Zelena zvezda“ ugostio je nekoliko stotina poljoprivrednika. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović istakao je ovom prilikom da ovakve manifestacije predstavljaju srž stabilnosti i da je povrtarstvo grana u koju se puno ulaže i koja je jako razvijena u našem kraju.

„Manifestacije poput današnje predstavljaju srž stabilnosti i od velike su važnosti jer se poljoprivredni proizvođači na jednom mestu mogu informisati o novim sortama, o povrću, ali i o njihovoj zaštiti. Oko 500 okupljenih povrtara, dokaz su da na ovom mestu žele da razmena iskustva. Osnivanje zemljoradničkih zadruga osnova su razvoja poljoprivrede. Ove male fabrike pod otvorenim nebom, imaju cilj da zadrugarstvu vrate stari sjaj i da donesu boljitak. Ono što je jako bitno da se domaćinstva udružuju kako bi sebi i svojim partnerima obezbedili bolje uslove. Naš današnji domaćin Zadrugarska zadruga „Zelena zona“ dokaz je da se marljivim radom, energijom i slogom, može učiniti mnogo. Čestitam vam na tome i želim vam puno sreće u daljem radu. Leskovac je poznat po poljoprivrednoj proizvodnji i ta činjenica nas obavezuje da radimo na unapređenju poljoprivredne proizvodnje jer bez nje nema ni napretka u čitavom gradu. Ove godine izdvojili smo 85 miliona za subvencije a već naredne godine idemo sa iznosom preko 100 miliona – kazao je gradonačelnik Cvetanovič.

Pogledaj takodje

Osnovna škola „Siniša Janić“ prva u našem okrugu realizuje Erazmus + projekat

Osnovna škola „Siniša Janić“ iz Vlasotinca je prva osnovna škola u Jablaničkom okrugu koja tokom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *