U toku su završni radovi na jednom delu zgrade Opšte bolnice Leskovac

U toku su intenzivni radovi na jednom delu zgrade Opšte bolnice Leskovac, što je deo druge faze opsežne rekonstrukcije ovog medicinskog objekta čija je ukupna vrednost procenjena na 42 miliona evra.

Ovim povodom, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, posetio je bolnicu kako bi se upoznao sa napretkom radova, te je ovom prilikom istakao da je izgradnja u toku zahvaljujući velikoj podršci Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, te da su ovi radovi jako bitni za unapređenje zdravstvene infrastrukture Leskovca i šireg regiona.

” Kao što vidite, skoro 50% od ukupnog objekta bolnice je završeno, ostaje deo inventara da se postavi i da u funkciji bude jedna od najmodernijih bolnica u Srbiji koja će pružiti najkvalitetniju negu kako intenzivnu, poluintenzivnu, ali i mogućnost smeštaja pacijenata u apartmanima, jednokrevetnim, dvokrevetnim i ponegde trokrevetnim apartmanima.”

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević, izrazio je zadovoljstvo zbog postignutog napretka, naglasivši da će pacijenti sada imati još bolje uslove nego na Kliničkim centrima.

“Obaveza naša je bila da omogućimo, lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima, zdravstvenim radnicima da imaju idealne uslove za rad, ali ono što nam je nabitnije su pacijenti koji su uvek u fokusu i da imaju upravo oni najbolje uslove za lečenje.”

Nakon obilaska završenih delova bolnice, Dimitrijević je istakao planove za dalji razvoj.

“Očekuje se nastavak radova na drugom krilu objekta. U prvoj fazi smo postavili specijalnu stolariju sa aluminijumom sa atestom sa temperaturom topljenja od 980 stepeni Celzijusovih što nalazu standardi. Planiramo i izbacivanje kotlova i cisterni za mazut, a od naredne sezone ćemo koristiti gas. Ovo će značajno smanjiti zagađenje i poboljšati kvalitet života u ovom delu grada.”

Ovo važno unapređenje zdravstvene infrastrukture Leskovca, kao i regiona, predstavlja ključni korak ka pružanju kvalitetnije zdravstvene usluge građanima i unapređenju opšteg zdravstvenog stanja u lokalnoj zajednici.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *