hotel bell

U susret zimi, uređene ulice i putevi u Zelenoj zoni, Predejanu i Babičkom

Iako je građevinska sezona zvanično završena 15. novembra, relativno povoljne vremenske prilike, omogućavaju putarima gotovo nesmetan rad, pa su u toku, završeni su ili se privode kraju radovi na izgradnji i rehabilitaciji brojnih ulica i puteva na teritoriji grada

Tako se na Zelenoj zoni, završava izgradnja saobraćajnice, od Pete do Šeste ulice, pored železničke pruge, ukupne dužine 265 metara. Nakon mašinskog i ručnog iskopa zemlje, izrade tampona od šljunka na kolovozu i trotoaru i tamponskog sloja od drobljenog krečnjačkog agregata, položeni su ivičnjaci, pa je u toku asfaltiranje nosećim, a potom i habajućim slojem. Radove izvodi Preduzeće “5D d.o.o“ iz Vranja.

Zelena zona

Istovremeno će, na isti način, biti uređena ulica Jovana Stamenkovića u Predejanu, a posao je poveren grupi ponuđača, na čelu sa “Profi putem d.o.o“ iz Leskovca.

Kad je reč o nekategorisanim putevima, radilo se proteklih meseci na mnogo seoskih putnih pravaca. Oni se, po pravilu presvlače šljunčanim, odnosno tucaničkim zastorom. Pre toga je potrebno izvršiti iskop i proširenje odvodnih jarkova i mašinsko ravnanje poprečnog profila, kako bi se obezbedilo odvodnjavanje sa kolovoza. Sve saobraćajnice su deo istog ugovora. Izvođač radova je “AB Kop“ iz Vlasotinca.

Check Also

Pronađeno telo 33-ogodišnjeg Belanovčanina Aleksandra Stevanovića

Kako je Dnevniku juga potvrđeno u Policijskoj upravi u Leskovcu, telo nesrećnog čoveka, pronađeno je …

Оставите одговор