Početna / DRUŠTVO / U subotu otvaranje auto-puta kroz Grdeličku klisuru
Reklama

U subotu otvaranje auto-puta kroz Grdeličku klisuru

Reklama

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da će saobraćaj na auto-putu kroz Grdeličku klisuru biti pušten u subotu, 18. maja, čime se posle 30 godina praktično završava izgradnja Koridora 10.

Zorana Mihajlović

“U subotu otvaramo ceo južni krak Koridora 10, više se neće ići magistralnim putevima, već isključivo auto-putem, čime smo pokazali da možemo da završimo jedan ovako veliki projekat. To je velika pobeda za Srbiju i pobeda svih inženjera i radnika koji su radili na izgradnji Koridora 10 i ima ogroman značaj za regionalno povezivanje Srbije”, rekla je Mihajlovićeva u jutarnjem programu RTS-a.

Ona je naglasila da će građani Srbije od subote moći i izbliza da se uvere o kakvom građevinskom podvigu je reč kad budu prolazili deonicama kroz Grdeličku klisuru.

“Na tim deonicama je ugrađeno 250.000 tona asfalta, sklonjeno 650.000 kubika kamena, izgrađena dva tunela i 33 mosta, uključujući i dva najviša mosta u Srbiji, izmeštane su železnička pruga i rečno korito da bi se izgradio auto-put”, dodala je ona.

Tokom leta, prema njenim rečima, biće puštene u saobraćaj i preostale deonice na istočnom kraku Koridora 10, ka Bugarskoj, kao i auto-put od Obrenovca do Preljine.

Ona je najavila da će u petak, 17. maja, u 12 časova, u prisustvu predsednika Srbije biti obeležen početak radova na izgradnji deonice od Preljine do Požege na Koridoru 11, što je jedan od tri nova auto-puta koja počinju da se grade ovog leta.

“U pitanju je deonica vredna skoro 500 miliona evra, takođe zahtevna za izgradnju, jer će trećinu trase činiti mostovi i tuneli, među kojima će biti i tunela koji će biti duži od onih u Grdeličkoj klisuri”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je na leto planiran početak radova na još dva auto-puta koji su deo novog investicionog ciklusa: Moravskog koridora, odnosno auto-puta Pojate-Preljina, i deonice auto-puta Beograd-Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina.

Pogledaj takodje

Vučić najavio: Od sledećeg vikenda produžetak radnog vremena kafića i restorana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas gostujući na Televiziji Pink popuštanje nekih od mera …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *