hotel bell

U subotu, kros RTS-a, na Hipodromu: Učestvuju sve škole sa teritorije grada

Očekuje se da, na najstarijoj masovnoj atletskoj manifestaciji u Srbiji, učešće uzme nekoliko hiljada osnovaca, srednjoškolaca, rekreativaca i profesionalaca. Na programu je 27 trka, od 200 metara za najmlađe, do 5 kilometara za seniore.

Za 30 godina postojanja Kros RTS-a, kroz cilj je prošlo više od 7,5 miliona učenika iz Srbije i dijaspore, podsetio je gradonačelnik, Goran Cvetanović:

– Krajem juna i početkom jula, u našem gradu su, u okviru RTS kampa, boravila deca srpskog porekla iz Španije, Francuske, Italije, Danske, BiH, Hrvatske, Rumunije i Republike Srpske. Takođe, u maju, na tradicionalnom krosu je učestvovalo preko 16.000 djaka sa teritorije Jablaničkog okruga. Organizaciji smo i ovog oktobra pristupili vrlo ozbiljno i odgovorno. To nam daje pravo da se nadamo predstavljanju u pravom svetlu i da će slika sa Hipodroma u Leskovcu, obići svet predstavljajući Leskovac kao grad po meri sportista, posvećen svojoj omladini, koji rado dočekuje goste.

Sutra će, na sednici Gradskog veća, biti doneta odluka o obezbeđivanju prevoza za sve djake sa teritorije Leskovca, koji žele da učestvuju na krosu.

Zahvaljujući gradonačelniku na toplom prijemu, Stevan Kovačević je naglasio da Leskovac zaslužuje sve pohvale i izrazio očekivanja da će se grad i u subotu pokazati kao dobar domaćin.

Radio Beograd će direktno prenositi kros trke iz Leskovca, a dolazak, kao podršku učesnicima trka je najavio i legendarni Dane Korica.

Check Also

Vlada ograničila cenu ulja, šećera i brašna

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica …

Оставите одговор