hotel bell

U stalni radni odnos primljen 161 pripadnik MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić uručio je danas rešenja o prijemu u stalni radni odnos u MUP-u pripadnicima policije koji su zbog nerešenog radno-pravnog statusa godinama radili na određeno.

Gašić je, nakon uručenja rešenja za 161 pripadnika MUP-a, istakao da od njih očekuje da se odgovorno odnose prema poslu i da posvećeno rešavaju probleme u radu sa kojima se budu suočavali.

On je objasnio da je reč o pripadnicima MUP-a kod kojih je problem bio neusklađenost između statusa samofinansirajućeg studenta i odsustva zakonskih rešenja koja taj status prepoznaju, kada je u pitanju Kriminalističko-policijska akademija, danas univerzitet.

Prema njegovim rečima, oni su na KPU stekli obrazovanje koje je MUP-u potrebno, dok nerešen radno-pravni status nije bio dobar ni za Ministarstvo ni za njih.

On je ukazao na to da se nepravda koja je ovim ljudima naneta najbolje vidi kroz primer pripadnika MUP-a koji je, nakon diplomiranja 2008. godine, čekao punih 11 godina da započne radni odnos u tom ministarstvu, odnosno 15 godina da dobije rešenje o stalnom radnom odnosu, koje mu je danas uručeno.

Njihove kolege koje su kao budžetski studenti diplomirali iste godine, odmah su dobili rešenje o stalnom radnom odnosu u MUP-u, dok su oni to rešenje čekali do danas, predočio je Gašić.

Uradili smo ozbiljan posao, zahvaljujem se svojim saradnicima koji su iskazali izuzetnu volju i posvećenost i pokazali da MUP ima stručne ljude, sposobne da, uz pravu podršku, reše decenijske probleme, kako se ovakve i slične nepravde ne bi ponavljale, zaključio je ministar.

Check Also

Na Svetski dan sluha organizovana provera sluha za sve zainteresovane pacijente

Povodom Svetskog dana sluha, grad Leskovac je u saradnji sa Opštom bolnicom i Domom zdravlja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *