hotel bell

U Srbiji još 3 osobe preminule od Korone, broj umrlih povećan na 74 – Obolelo 3.380 ljudi, 275 novih slučajeva u poslednja 24 časa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončan saopštio je na konferenciji za medije podatke o epidemiloškoj situaciji u Srbiji.

U poslednja 24 časa testirano je 2.159 osoba, od kojih je 275 pozitivnih, a u poslednja 24 časa preminule su još tri osobe.

Lončar je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija precizirao da je ukupno hospitalizovano 2.436 pacijenata, a na respiratoru se u ovom momentu nalazi 145 osoba.

On je naveo da je do danas u Republici Srbiji testirano ukupno 16.399 osoba koje su ispunjavale sve kriterijume definicije slučaja, i dodao da su od tri preminule osobe dve ženskog, a jedna muškog pola, a prosečna starost preminulih je 68,6 godina.

Ministar je naglasio da su od početka epidemije preminule 74 osobe .

On je naveo da se na Infektivnoj klinici i Klinici za pulmologiju KC Srbije nalazi 119 pacijenata, u KC Niš 163, u KC Vojvodine 137, u KC Kragujevac 72, KBC „Dragiša Mišović“ 258, KBC „Zemun“ 340, KBC „Zvezdara“ 341 i Opštoj bolnici Pančevo 130 pacijenata.

Takođe, kako je dodao, u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu smeštene su 323 osobe, u Hali „Čair“, hotelu „Centroturist“ i Studentskom domu Medicinskog fakulteta u Nišu 361, u hali 1 Novosadskog sajma 127 i na VMC „Karaburma“ 65 pacijenata.

U Srbiji je koronavirusom zaražen i 441 zdravstveni radnik, od čega se 258 nalazi u bolnici sa srednjom i težom kliničkom slikom, dok su ostali u privremenim bolnicama, ukazao je Lončar.

Ministar je, govoreći o domovima za stare, preneo da su zaključno sa današnjim danom 32 korisnika pozitivna i oni su zbrinuti, kao i 13 zaposlenih u tim ustanovama.

On je istakao da je potvrđeno da su u domu za stare u Smederevu preminule dve osobe, ali da ni u jednom od ova dva slučaja nema potvrde za prisustvo koronavirusa.

Prema informacijama iz tog doma, korisnik je imao obostranu pneumoniju. Epidemiološke ekipe su tamo, preduzete su sve mere i očekujemo rezultate. Posebnu pažnju obraćamo na domove za stare i preduzimamo sve da sprečimo ulazak virusa u te ustanove, poručio je Lončar.

Prema njegovim rečima, u našoj zemlji je zaraženo i 27 dece, koja su dobrog stanja, a njihovo praćenje se nastavlja.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор