hotel bell

U RPK Leskovac održan sastanak menadžmenta JVP „Srbijavode“ sa direktorima vodoprivrednih preduzeća iz cele Srbije

U sali Regionalne privredne komore u Leskovcu danas je održan sastanak direktora Srbijavoda Gorana Puzovića i menadžmenta ovog preduzeća sa direktorima svj javnih vodpriprevdnih preduzeća sa teritorije čitave Srbije.

Cilj ovog sastanka bila je analiza rezultata u prethodnom periodu, kao i planovi za sledeću godinu. Кako je direktor Puzović objasnio, ovo je prvi sastanak tog tipa, a organizovan je kako bi se rad ovog preduzeća i sektor vode približio svim upravnim okruzima na teriroriji Republike Srbije.

Pre samog sastanka je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i direktor Regionalne privredne komore uza Jablanički i Pčinjski okrug Goran Jović, kao domaćini, i direktor Srvijavoda Goran Puzović.

Gradonačelnik Leskovca je naglasio da je saradnja Grada Leskovca sa Vladom Republike Srbije, Ministarstvima i preduzećima pod ingerencijom Vlade, poput preduzeća „Srbijavode“, ali i predsednikom Srbije gospodinom Aleksandrom Vučićem, na izuzetno visokom nivou. Po njegovim rečima, to se ogleda i u činjenici da je JVP Srbijavode u poslednjih nekoliko godina investirala preko 200,000,000.00 dinara u vodotokove prvog reda, pre svega u korita Južne Morave, Veternice i Jablanice. On je najavio realizaciju potpisanog sporazuma u vezi sa izgradnjom rastretnog kanala Tulovske reke – projekat vredan 20 miliona dinara koji će grad i preduzeće „Srbijavode“ zajednički finansirati. Gradonačelnik je istakao da Grad Leskovac ima izuzetno dobru saradnju sa ovim preduzećem što rezultira sprečavanjem elementarnih nepogoda, većoj bezbednosti na teritoriji Jablaničkog okruga i zaštiti i očuvanju domaćinstava i useva lokalnog stanovništva.

Govoreći u ime privrednika Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Goran Jović, je istakao da je počastvovan činjenicom da danas da je Regionalna privredna komora danas spona između Grada Leskovca i JVP „Srbijavode“, sa nastojanjem da se postojeća saradnja u narednom periodu produbi i unapredi.

Direktor Javno vodoprivrednog preduzeća Srbijavode se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i tradicionalno dobroj saradnji i rekao da današnji sastanak ima za cilj da se problemi na nivou lokalnih samouprava prepoznaju i analiziraju kako bi se u najbržem mogućem roku sanirali i rešili. On je dodao da se u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu u prethodnih nekoliko godina dosta radilo (Leskovac, Lebane, Medveđa, Bosilegrad). „Pre nekoliko nedelja je održan jedan važan sastanak sa predsednikom Srbije na kom je najavljen veliki investicioni ciklus koji se tiče puteva, pruga i kompletne infrastrukture vezane za vodovod i kanalizaciju, za uređenje vodnih objekata, za razvoj turizma. Svi mi smo na zadatku da pomognemo lokalnim samoupravama da ostvare što bolje rezultate. Vlada Republike Srbije je prepoznala koliko je ovaj sektor važan i iz godine u godinu se izdavajaju sve veća sredstva kako bismo sprečili poplave i prirodne katastrofe.“

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор