U Predejanu održan simpozijum Ginekološko akušerske sekcije Srpskog lekarskog društva

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Sednica Predsedništva i Simpozijum Ginekološko akušerske sekcije Srpskog lekarskog društva održani su u Motelu Predejane.

Na Simpozujumu je obradjeno 7 stručnih tema, uz 3 komercijalne teme. U ime Grada Leskovca učesnike seminara je pozdravio i poželeo im dobrodošlicu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

– Čast nam je i zadovoljstvo što je Leskovac domaćin simpozujuma na kojem su se okupili eminentni stručnjaci iz čitave Srbije, ali i Makedonije. Ovakvi sastanci su od izuzetnog značaja za čitav region jer je saradnja lekara i medjusobna razmena iskustava i znanja neophodna radi unapredjenja svake medicinske oblasti, a naročito u službi ginekologije i aušerstva. U vreme kada natalitet opada dok istovremeno raste broj malignih tumora, uloga ginekologa je od neprocenjive važnosti. Leskovačka bolnica može da se pohvali da je došlo do smanjenja stope prenatalne smrtnosti što je pokazatelj da naši lekari imaju stručno znanje i neophodan profesionalizam. U našem gradu odradjen je i veliki broj laparoskopskih operacija zahvaljujući angažovanju jednog od vodeći stručnjaka u ovoj oblasti prim. dr Luke Andjelića. Leskovački lekari pohadjaju edukacije za izvodjenje ovakvog zahvata i siguran sam da će današnje predavanje na ovu temu biti veoma značajno za sve vas. Grad Leskovac će nastaviti da radi na unapredjenju zdravstvene zaštite svih naših sugradjana, ali i velikog broja pacijenata koji dolaze iz čitavog Jablaničkog regiona. U proteklom periodu u leskovačkoj bolnici i Domi zdravlja mnoge službe su u potpunosti promenile svoj izgled zahvaljujući velikom broju donacija nabavljeni su brojni aparati, pa je služba ginekologijeprošle godine dobila novi ultrazvučni aparat, ako i CTG aparat, a porodilje imaju priliku da borave u kompfornim apartmanima. Želim da pozdravim sve prisutne uvažene kolege, posebno kolege iz Makedonije i proglašavam ovaj simpozijum otvorenim – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U ime Opšte bolnice Leskovac pozdravnu učesnike je pozdravio direktor Hirurškog sektora dr Predrag Ivanović.

– Posebno mi je zadovoljstvo i čast da pozdravim ovako veliki i uvažen skup ginekologa, sestara koje rade jedan ovako važan posao od najveće važnosti u medicini, posebno kada imamo jedno čudo prirore, kada imamo radjanje. Kada je u njihovim rukama i zdravlje majke i zdravlje deteta. Zatko kao hirurg dobro znam kolika je to odgovorsnost, ali i zadovoljstvo kada sve to protekne onako kako treba. Leskovačva bolnica je osnovana 1909. godine sa 30 postelja. Kasnije je bolnica rasla, danas je to moderna ustanova sa preko 800 kreveta koja pokriva okrug sa 240.000 stanovnika. U bolnici se uradi preko 6.000 operacija i 1.500 porodjaja i ova bolnica sigurno spada u red jedne od najmodernijih i najopremljenijih u Srbiji – kaže dr Predrag Ivanović direktor Hirurškog setora Opšte bolnice Leskovac dr Predrag Ivanović.

Učesnike Simpozijuma i goste je pozdravila i predsednica Ginekološko – akušerske sekcije prof. dr Snežana Rakić.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas u Leskovcu i što su kolege preuzele organizaciju. Ovo je drugi ovakav skup i nadam se da će postati tradicionalan. Skup već dobija i regionalni karakter jer su danas sa nama i kolege iz Makedonije. Želim svima puno uspeha u radu i nadam se da će ova saradnja potrajati i biti iz godine u godinu bolja i lepša – rekla je prof. dr Snežana Rakić.

Check Also

Svečanost povodom 160 godina pravne službe Vojske Srbije

U Nišu je održana svečanost povodom Dana i 160 godina postojanja pravne službe Vojske Srbije. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *