Početna / DOGAĐAJI / U petak u 12:00 otkrivanje spomenika palim borcima u ratovima od 1991. do 1999. godine

U petak u 12:00 otkrivanje spomenika palim borcima u ratovima od 1991. do 1999. godine

U petak će u Leksovcu biti otkriven Spomenik palim borcima iz ratova devedesetih godina.

Višegodišnje pa i decenijske inicijative i predlozi završavane su kao prazne priče, posebno u predizbornim kampanjama. Ideja je konkretizovana prošle godine kada je doneta konačna odluka i pokrenuta procedura izbora idejnog rešenja i izrade spomenika, kao i pripreme prostora za postavljanje spomenika na kome će se naći imena i prezimena svih boraca stradalih u ratovima od 1991. do 1999. godine.

Spomeni će se nalaziti u glavnoj leskovačkoj ulici, u Bulevaru Oslobođenja na raskrsnici preko puta Tehnološkog fakulteta. Prostor u kojem su nekada dominirale trafike sada je uređen i pretvoren u prijatan kutak.

Otkrivanjem spomenika će simbolično biti odata pošta ljudima koji su za svoju državu dali ono najvrednije što imaju – svoj život.

Pozivnicu građanima uputio je i prvi čovek Leskovca.

-Pozivamo porodice, rodbinu i sve sugrađane da prisustvuju otkrivanju Spomenika palim borcima u ratovima od 1991-1999. godine koje će se održati u petak, 10. januara 2020. godine sa početkom u 12 časova na platou preko puta Tehnološkog fakulteta.

S poštovanjem
Gradonačelnik Leskovca
Dr Goran Cvetanović

Pogledaj takodje

U Velikoj Sejanici završena izgradnja objekta Mesne zajednice i ambulante – Grad uložio 2,5 a sami meštani 4 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas prilikom posete Velikoj Sejanici i novi, kompletno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *