U petak potpisivanje sporazuma o obezbedjivanju sredstava za završetak kolektora

Vlada Srbije i Ministarstvo finansija odobrili zahtev da iz budžeta za sledeću godinu bude izdvojeno 2 miliona evra što je uslov za dobijanje donacije od 8 miliona evra od Vlade Holandije.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije Stana Božović prisustvovaće sastanku povodom nastavka aktivnosti Ministarstva na realizaciji projekta “Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu” u petak, 15. aprila. Pomenuti projekat zajedničkim sredstvima finansira Evropska unija, Vlada Republike Srbije i Vlada Kraljevine Holandije.

Sastanku će prisustvovati i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i ambasador Holandije Hendrik van den Dol.

Tom prilikom biće zaključena saradnja između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Leskovca povodom donatorske podrške za izradu projektno-tehničke dokumentacije za tender za radove na rekonstrukciji i izgradnji novog kolektora za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu.

Vlada Srbije i Ministarstvo finansija odobrili su zahtev da sledeće godine u budžetu bude izdvojeno dva miliona evra za izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu.

Ovaj projekat je od posebne važnosti jer je njegova realizacija glavni preduslov za dobijanje donacije Holandije u vrednosti od osam miliona evra.

Zahvaljujući tim sredstvima biće omogućena izgradnja kompletne kanalizacione mreže u Leskovcu i otpočinjanje rada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje je donacija EU.

S. Stamenković

 

 

Check Also

Gori još neuseljena zgrada u centru Leskovca(FOTO/VIDEO)

U centru Leskovca danas posle podne došlo je do požara u novoizgrađenoj, još neuseljenoj zgradi. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *