U petak potpisivanje sporazuma o obezbedjivanju sredstava za završetak kolektora

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Vlada Srbije i Ministarstvo finansija odobrili zahtev da iz budžeta za sledeću godinu bude izdvojeno 2 miliona evra što je uslov za dobijanje donacije od 8 miliona evra od Vlade Holandije.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije Stana Božović prisustvovaće sastanku povodom nastavka aktivnosti Ministarstva na realizaciji projekta “Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu” u petak, 15. aprila. Pomenuti projekat zajedničkim sredstvima finansira Evropska unija, Vlada Republike Srbije i Vlada Kraljevine Holandije.

Sastanku će prisustvovati i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i ambasador Holandije Hendrik van den Dol.

Tom prilikom biće zaključena saradnja između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Leskovca povodom donatorske podrške za izradu projektno-tehničke dokumentacije za tender za radove na rekonstrukciji i izgradnji novog kolektora za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu.

Vlada Srbije i Ministarstvo finansija odobrili su zahtev da sledeće godine u budžetu bude izdvojeno dva miliona evra za izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu.

Ovaj projekat je od posebne važnosti jer je njegova realizacija glavni preduslov za dobijanje donacije Holandije u vrednosti od osam miliona evra.

Zahvaljujući tim sredstvima biće omogućena izgradnja kompletne kanalizacione mreže u Leskovcu i otpočinjanje rada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje je donacija EU.

S. Stamenković

 

 

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *