Početna / DRUŠTVO / U petak 7. avgusta počinje isplata 60 % minimalne zarade

U petak 7. avgusta počinje isplata 60 % minimalne zarade

U petak, 7. avgusta, počinje isplata 60 odsto minimalne zarade, odnosno približno 18.000 dinara po zaposlenom, za 235.372 privredna subjekta u kojima radi 1.016.535 zaposlenih – kazao je na danas ministar finansija Siniša Mali.

Ministar je objasnio da je jedna od najvećih promena u odnosu na prvi paket mera, ta što je drugi paket usmeren i na privredne subjekte koji su osnovani nakon 15. marta a najkasnije do 20. jula ove godine.

„To znači da je ova mera neka vrsta podrške početnicima u biznisu, a mi verujemo da među njima ima puno mladih ljudi, naglasio je Mali i dodao da je, prema podacima Agencije za privredne registre, takvih firmi ukupno 13.550.

Prema njegovim rečima, najnoviji podaci pokazuju da je Srbija, uprkos krizi, uspela da održi stabilan broj zaposlenih i da je u drugom kvartalu ove godine u odnosu na isti period prošle, zabeležila rast broja zaposlenih za 1,6 odsto.

On je ponovio da svi koji su dobili minimalnu zaradu u julu, neće morati da se prijavljuju za novi paket podrške, već će biti prijavljeni automatski.

„Onaj koji je ostvario pravo a novac ne želi, ili ne ispunjava uslove, ne treba da ga troši i sredstva će biti automatski vraćena u budžet, najkasnije do 31. oktobra, objasnio je Mali.

Pogledaj takodje

U Vranju još 6 kovid pozitivnih pacijenata

Prema podacima od jutros, do 07.00 sati, u kovid bolnici u Vranju ukupan broj pacijenata …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *