Početna / DRUŠTVO / U Pečenjevcu održana 15. Krompirijada
Dionis Restoran

U Pečenjevcu održana 15. Krompirijada

U Domu kulture u Pečenjevcu, održana je petnesta po redu manifestacija „Dani krompira“, u narodu poznata kao Krompirijada.

Veliki broj poljoprivrednih proizvođača predstavio je svoje sorte krompira a svaki od njih je dobio i prigodnu nagradu.

U ime organizatora prisutne je pozdravio direktor Doma kulture Miroslav Stanojević, koji je kazao da mu je izuzetna čast što je ovo selo proglašeno za najbolje u 2019. godini.

„Izuzetna mi je čast da vas ugostim u selu koje je nedavno proglašeno za najuspešnije selo u 2019. godini. Pored izložbe sorti krompira za vas smo danas uz pomoć naših saradnika pripremili i bogat kulturno umetnički program ali i degustaciju pite krompiruše – kazao je direktor Stanojević.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Leskovca, koji je ovom prilikom istakao da je ova biljna kultura odgovorna za ekzistenciju velikog broja seoskih porodca.

„Dani krompira promovišu zdravu biljku odgovornu za egzistenciju velikog broja seoskih porodica, a samim tim i za promenu demografske slike očuvanja Leskovačkog i srpskog sela. Ova manifestacija doprinosi popularizaciji poljoprivrede, pored nije imamo i dane višnje, kruške, paprike, ali ova je lično meni najdraža jer najduže traje. Za održavanje ove značajne grane poljoprivrede potrebne su investicije, a Grad Leskova to prepoznaje i ulaže značajna sredstva u razvoj poljoprivrede – kazao je Cvetanović.

Svoje poslastice na ovoj manifestaciji predstavile su članice Foruma žena SNS-a.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

I.D.

Pogledaj takodje

TRANSPARENTNOST SRBIJA: Leskovac peti u Srbiji i prvi na jugu po transparentnosti rada lokalne samouprave

Putem istraživanja „Indeks transparentnosti lokalnih samouprava LTI“ sprovedenom od strane organizacije Transparentnost Srbija, Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *