U nedelju preventivni pregledi u Leskovcu i Vlasotincu: kompletni pregledi za decu, ultrazvuk abdomena, krvna slika i tumor markeri, dermatološki pregledi …

U nedelju, 16.juna  biće organizovani preventivni pregledi, u periodu od 08 – 17 časova, koje će vršiti lekari Opšte bolnice Leskovac i Doma zdravlja Leskovac u organizaciji Ministarstva zdravlja.

Građani će moći da bez zakazivanja , bez zdravstvenog osiguranja i bez uputa  obave dermatološki pregled mladeža,ultrazvuk stomaka, izmere krvni pritisak ,urade tumor markere CEA,CA19-9, i Alpha Fetoprotein , provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku.

– Posebna napomena da se organizuju preventivni sistematski pregledi za decu i to

u zgradi Službe rehabilitacije na spratu soba br.234 – gde će pedijatri iz dečjeg dispanzera Doma zdravlja Leskovac pregledavati decu i shodno potrebi dalje upućivati na specijalističke pregledi i to oftalmološke   ( u Kabinetu za strabizam i ambliopiju u Domu zdravlja Leskovac ), dermatološke ( u dermatološkoj ambulanti soba br.216 u Domu zdravlja Leskovac) i ORL preglede ( u ambulanti ORL u Domu zdravlja Leskovac, soba br.207 )

– Dermatološki pregled obavljaće se u dermatološkoj ambulanti soba br.216 u Domu zdravlja

– Određivanje glikemije tumor markeri i kompletna krvna slika  radiće se  u Laboratoriji Opšte bolnice Leskovac

– U Službi за  radiološku dijagnostiku  Doma zdravlja će se raditi ultrazvuk abdomena 

– merenje krvnog pritiska – preventivni centar Doma zdravlja , I SPRAT, soba  br.127

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 17 časova.  

PREGLEDI I U DOMU ZDRAVLJA U VLASOTINCU

Vlasotinački Dom zdravlja jedna je od 200 zdravstvenih ustanova u kojima se u nedelju 16.juna nastavlja akcija preventivnih pregleda. I ovoga puta, akcenat je na deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi. Ministarstvo posebno poziva roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece.

Od 8 do 17 sati građani će moći, bez zdravstvenog osiguranja i zakazivanja, da izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.Takođe, obavljaće se i dermatološki pregled mladeža.

U laboratoriji će od 8 do 10 sati moći da se urade tumor markeri CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

Ministarstvo zdravlja poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …