Početna / KULTURA / U Narodnoj biblioteci obeležen Nacionalni dan knjige

U Narodnoj biblioteci obeležen Nacionalni dan knjige

Povodom Nacionalnog dana knjige koji se obeležava 28. februara, Narodna biblioteka “Radoje Domanović” sugrađanima je omogućila učlanjivanje sa popustom od 50 posto.

Tako su odrasli do članske karte mogli doći za 250, a deca po ceni od 125 dinara.

Nacionalni dan knjige obeležava se od 2013. godine, a 28. februar izabran je za praznovanje jer je na današnji dan 1832. godine,  Dimitrije Davidović, političar, diplomata, ustavopisac i knežev sekretar uputio pismo knezu Milošu o uređenju Biblioteke, najstarije ustanove kulture u Srbiji.

Kada je u novembru iste godine Knez naredio da se jedan komad od svake štampane knjige ustupi biblioteci, ustanovljena je institucija obaveznog primerka.

Leskovačka biblioteka, povodom Nacionalnog dana knjige, za nove članove, danas je obezbedila popust od 50%.

„Možemo se pohvaliti da je  samo u toku zimskog raspusta, kada je učlanjivanje za đake bilo besplatno, prvi put je upisano ili članstvo obnovilo 726 školaraca. Današnja akcija traje do 19 sati, kaže bibliotekar, Nadica Stojanović.

Ona je iskoristila priliku da najavi još jedan predstojeći događaj, čiji će biblioteka biti domaćin. U utorak, 3. marta, u 18 sati biće otvorena zajednička izložba slika leskovačkih umetnika Dragoljuba Stankovića  Čivija i Slobodana Popovića Popa. Postavku će predstaviti istoričarka umetnosti, Marina Trajković, a u programu učestvuje i Ženska vokalna grupa ‘’Neven’’.

S.Ć. 

Pogledaj takodje

ŠETALI SE KAO DA NIJE POLICIJSKI ČAS – U protekla tri dana petoro Leskovčana i trojica iz Medveđe kažnjeni sa 50.000

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tokom prethodna dana zatekli su na ulicama u Leskovcu tri osobe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *