hotel bell

U Moroviću kod Šida spreman prihvatni kamp za naše državljane koji dolaze iz inostranstva

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas u Moroviću naselje šatorskog tipa koje je podigla Vojska Srbije za smeštaj državljana Srbije koji se vraćaju iz inostranstva.

Vulin je objasnio da je VS, u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta i pravilima za vreme vanrednog stanja, uspostavila prihvatni kamp za sve one koji ili nemaju prijavljeno boravište na teritoriji Srbije, a naši su državljani, ili za one za koje naši lekari na granicama ocene da mogu da postanu zdravstveni rizik.

Prema njegovim rečima, oni će biti smeštani u prihvatni kamp u Moroviću, gde će morati da prođu kroz odgovarajući period izolacije, intenzivnog medicinskog praćenja i na taj način će biti zaštićeno i njihovo, ali i zdravlje svih građana Srbije.

Vulin je ukazao na to da Ministarstvo odbrane, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nadležnim sanitarnim službama, određuje ko će ulaziti u kamp, u skladu sa procenom lekara.

Ministar je uputio molbu svim građanima da se pridržavaju uputstava, slušaju nadležne organe i na taj način zaštite i sebe, ali i sve ostale.

Vojska Srbije će, kako je potvrdio, u skladu sa potrebama, otvoriti još nekoliko prihvatnih kampova za karantin i za one koji dolaze iz zemalja koje su pogođene koronavirusom.

Na taj način ćemo omogućiti svima da imaju zdravstvenu zaštitu, ali da ni na koji način ne ugroze zdravlje ostalih građana Srbije, poručio je Vulin.

Naselje šatorskog tipa u Moroviću može da primi do 500 osoba kojima će Vojska Srbije obezbediti zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.

Današnjem obilasku kampa u Moroviću prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, pomoćnik direktora policije general policije Slobodan Malešić, komandant Prve brigade Vojske Srbije brigadni general Zoran Nasković i predstavnici Uprave za vojno zdravstvo.

Check Also

Gradonačelnik obilazak javnih preduzeća počeo od “Vodovoda“

U prvoj, u nizu poseta javnim preduzećima, gradonačelnik Goran Cvetanović se upoznao sa aktuelnim dešavanjima …

Оставите одговор