Početna / DRUŠTVO / U Manojlovcu podeljeni ugovori za subvenciju poljoprivredne proizvodnje

U Manojlovcu podeljeni ugovori za subvenciju poljoprivredne proizvodnje

Iz godine u godinu Lokalna samouprava, podelom subvencija podržava rad i trud leskovačkih poljoprivrednika, to se nastavilo i danas u Manojlovcu , gde je ugovore o subvenciji primilo 74 poljoprivrednika.

Ugovore je uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom istakao, da se ove podsticajne mere sprovode kako bi se poljoprivreda kao razvojna šansa podigla na jedan viši nivo.

“ Tradicionalno, kao i svake godine podelu smo započeli u subotu u Grdelici nastavili u Vučju, gde je ukupno 237 vaših kolega dobilo podsticaje u iznosu od 6,3 miliona dinara. Danas delimo 74 ugovora, što je 3 miliona i 80 hiljada dinara. Sredstva koja smo ove godine opredelili za ovu granu iznose 30 miliona dinara i ona će otići u ruke 787 poljoprivrednika na teritoriji grada Leskovca. Naš cilj je da poljoprivredu kao razvojnu šansu Leskovca, podignemo još više i da svima vama pomognemo na putu očuvanja Leskovačkog ali i srpskog sela, na putu podizanja kvaliteta proizvodnje i plasiranje proizvoda – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Prethodne godine za subvencije je opredeljeno 25 miliona dinara, ove godine je ta suma povećana za 5 miliona, a u narednoj godini će suma za poljoprivrednike iznositi 110 miliona dinara.

Poljoprivrednik Saša Cvetković iz Velike Biljanice, prvi put aplicira kod grada za dodelu sredstava i ističe da mu je jako značajna podrška koju ima od Lokalne samouprave.

„Moje gazdistvo se bavi proizvodnjom paprike, krompira, tikvica i luka. Robu plasiramo uglavnom na gradskom tržištu a male količine šaljemo za inostranstvo. Izuzeto mi je drago što imamo podršku grada i što će se zahvaljujući podsticajima koje dobijamo naša proizvodnja osavremeniti.“

Ina Dendić

Pogledaj takodje

U leskovačkom Respiratornom centru preminule još tri osobe

Prema poslednjim podacima iz Kovid bolnice Leskovac, u ovoj ustanovi je trenutno hospitalizovano 104 pacijenata. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *