Početna / DRUŠTVO / U Leskovcu realizovan seminar „Samoodbrana za žene“

U Leskovcu realizovan seminar „Samoodbrana za žene“

Prethodnog vikenda, Ninđucu klub Buđinkan Leskovac je organizovao tradicionalni, deveti po redu, besplatni seminar “Samoodbrana za žene”.

Ninđucu klub organizuje ovakvu vrstu edukacionih besplatnih seminara za sugrađanke još od 2012. godine, a naše akcije su motivisale i veliki broj klubova iz čitave zemlje da par godina posle nas takođe pokrenu iste i slične aktivnosti u svojim gradovima.

IMG_20191130_123331

Glavni instruktor na seminaru je bio Vladimir Stevanović, nosilac crnog pojasa VII Dan, pomoćni instruktor Marko Kostić, nosilac crnog pojasa I Dan, dok su članovi Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac bili svesrdna podrška i pomoć svim učesnicama na seminaru. Izdvajamo uz sve pohvale člana Sašu Đorđevića, nosioca stepena 7. Kyu, koji je tokom čitavog seminara bio “negativac” i dao odličnu demonstraciju napadača.

IMG_20191130_123436

Na proteklom seminaru uzelo je učešće preko 50 učesnika, od kojih je jedan broj bio i na prethodnim seminarima.

IMG_20191130_140620

„Naše učesnice su imale prilike da čuju savete o preventivnim akcijama kada su u pitanju rizične situacije, načinu kako da izvrše procenu okruženja, zatim pravljenje razlike između nepristojnog ponašanja i nasilničkog agresivnog ponašanja. Nakon toga smo pristupili većem broju tehnika koje su svrstane u oblasti tehnika oslobađanja, vitalne tačke i kontra-napadi, improvizovana oružja i preživljavanje na zemlji.“

P91130-141818

Pogledaj takodje

Za nasilje nema opravdanja, zaustavimo ga zajedno! 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama

Kampanja 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama je međunarodna kampanja koja je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *