Home / DRUŠTVO / U Leskovcu, prvi put u klupama 1.188 đaka: Sve škole su u “zelenoj“ zoni
hotel bell

U Leskovcu, prvi put u klupama 1.188 đaka: Sve škole su u “zelenoj“ zoni

Prošlu godinu bi, i nastavnici i deca, najradije da zaborave, jer je, zbog kovida, izostala nastavna i društvena interakcija, a na teritoriji grada Leskovca, danas se svi đaci vraćaju u klupe, pošto su obrazovne ustanove svrstane u takozvanu “zelenu zonu“, koja predviđa standardan tip nastave.

U Osnovnoj školi “Branko Radičević“ malo slavlje. Prvi put u škole seda 25 sedmogodišnjaka, što je višegodišnji prosek. Od predstavnika grada, na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem dobili su prigodne poklone da im početak jednog novog perioda u životu, ostane u lepom sećanju.

– Ova škola će naredne godine obeležiti 120 godina postojanja, a 2021., učenike dočekuje sa centralnim grejanjem, što obezbeđuje znatno bolje uslove nego do sada. Grad je za investiciju izdvojio 3,8 miliona i ona je samo nastavak dosadašnjih ulaganja u sanitarne čvorove i betonske tribine na igralištu u matičnoj školi. Istureno odeljenje u Kutlešu dobilo je novu zgradu, u Međi je popravljen krov, u Lipovici se škola ograđuje, a i za sledeću- godinu jubileja, imamo ozbiljne planove, najavila je članica Gradskog veća, Brankica Stamenković.

U ime đaka, nastavnog osoblja i roditelja, na poseti i brizi za bezbedan i kvalitetan boravak u školi, zahvalio se direktor Marko Ranđelović, a gradonačelniku je uzvraćeno pogačom, zahvalnicom i tortom.

Check Also

Sutra bez vode Donje Stopanje i nekoliko ulica u Vinarcu

Leskovački Vodovod obaveštava svoje potrošače da će bez vode sutra biti Donje Stopanje i nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *