Home / DOGAĐAJI / Srećan početak nove školske godine!
hotel bell

Srećan početak nove školske godine!

Gradonačelnik Goran Cvetanović održao tradicionalni sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada. Bilo je mnogo ulaganja u obrazovanje i već imamo planove za nova, poručio je on

Nazvavši prosvetne radnike herojima, jer, poput medicinara, u vrlo teškom periodu, rade zahtevan posao, gradonačelnik je podsetio na dosadašnja ulaganja u oblast obrazovanja i najavio nova:

– Gradićemo igralište u Brzi. Spremna su 4 miliona, koliko će koštati i izabrani izvođač uskoro treba da startuje. Završena je i javna nabavka za izgradnji sistema grejanja u školi u Čifluku, a očekujemo da počne i rekonstrukcija i dogradnja terena u Medicinskoj školi, koju grad sufinansira sa Ministarstvom omladine i sporta.

Gradonačelnik je pohvalio preduzimljivost pojedinih direktora, a drugima poručio da se ne mogu za sve oslanjati na lokalnu samoupravu, da moraju i lično pokretati inicijative za promene u i na školi, uporedi se trudeći da grade dobru reputaciju obrazovnih ustanova na čijem su čelu.

– Grad je i ove godine prihvatio obavezu finansiranja nabavke sredstava za dezinfekciju i održavanje hogojene u školama, a lokalna samouprava će obezbediti sredstva i za zaštitnu opremu. Prošle godine smo, u potpunosti, uspeli da izmirimo dug škola za grejanje,nastao još pre 2012. godine. Podsetiću vas da sam, u direktnoj komunikaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, uspeo da obezbedim 99 miliona, od kojih su dve trećine iskorišćene za namirenje zaostalih obaveza. Više nema kašnjenja ni u isplati putnih troškova i jubilarnih nagrada za zaposlene u prosveti.

U nastavku sastanka, otvorena je diskusija u kojoj je učestvovalo više direktora osnovnih i srednjih škola i Načelnica Školske uprave.

Check Also

Sutra bez vode Donje Stopanje i nekoliko ulica u Vinarcu

Leskovački Vodovod obaveštava svoje potrošače da će bez vode sutra biti Donje Stopanje i nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *