hotel bell

U Leskovcu počeo sa radom još jedan privatni vrtić “Biberče”

U gradu na Veternici je počeo sa radom privatni vrtić “Biberče”, koji će svoja vrata otvoriti sutra za upisanih 56 mališana, od ukupno 96 koliko je kapicet vrtića, od jaslene pa do predškolske grupe.

Novina u radu ovog vrtića je i postojanje sopstvene kuhinje u okviru objekta u kojoj će se pripremati nutritivni obroci za mališane.

Momčilo Conić, vlasnik objekta inače i sam prosvetni radnik i izvrsni kuvar, ističe da mu je drago da posle toliko godina u prosveti bude i sam vlasnik objekta.

“Mi smo samo jedna u nizu predškolska ustanova, a ono što nas izdvaja jeste to da ćemo imati sopstvenu kuhinju, nutritivne obroke za decu, to je neka novina ispred svih. Zahvaljujem se mojoj direktorici Marini Arizanović, mojoj supruzi koja će voditi ovaj objekat i pre svega bih rekao da mi posebno drago da posle 15 godina u obrazovanju, naći se i stvoriti ovako nešto, objekat od 615 kvadrata – kazao je Conić.

U ime grada Leskovca prisutne je pozdravio načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić.

“Poslednjih godina, sa povećanjem broja zaposlenih u našem gradu, beleži se i trend povećanja broja zahteva za boravak dece u predškolskoj ustanovi. Zato je uključivanje privatnih subjekata u ovaj segment društva od velikog značaja. Potrebu za proširenjem predškolskih kapaciteta prepoznala je i porodica Conić. Grad Leskovac treću godinu zaredom izdvaja sredstva za funkcionisanje privatnih vrtića. U ovoj godini ta suma iznosi 58 miliona dinara, dok za narednu planiramo sumu od 87 miliona dinara za ove namene. Kolektivu vrtića Biberče želim puno uspeha u radu, mnogo dečjih osmeha i prijatnih dana u ovom predivnom ambijentu – istakao je Ćirić.

Direktorka ove vaspitno – obrazovne ustanove , Marina Arizanović istakla je da je osnovni zadatak kod rada sa decom, pripremiti ih za budućnost.

„Ono što deci uvek treba, to su kvalitetni programi kroz koje će oni proći, pripremiti se za život, 21. vek je tek počeo a kako će se završiti to ćemo tek videti. Mi danas, ovde imamo decu koja će tek sredinom 21. veka biti na mestima rukovodioca, graditi ovu državu, tako da ih valja dobro pripremiti. To je osnovni motiv zbog koga sam ja ovde danas, i zbog toga što svoj posao volim, zato što smatram da svojim znanjem i iskustvom mogu da pomognem i da nešto dobro uradim – kazala je Arizanović.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *