U Leskovcu obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine Dom kulture Pečenjevce u saradnji sa Odeljenjem za zaštitu životne sredine grada Leskovca je i ove godine organizovao Festival kratkog filma na temu zaštite životne sredine. Učesnici ovog Festivala su učenici osnovnih škola grada Leskovca koji su sa svojim predmetnim nastavnicima snimili kratke filmove na datu temu. Najbolji su dobili nagrade, a prvu nagradu odnela je OŠ Bora Stanković iz Bogojevca. U sklopu manifestacije, predstavljena je i izložba radova učenika Škole za tekstil i dizajn Leskovac napravljenih od recikliranih materijala.

Takođe, povodom obeležavanja Dana zaštite životne sredine CSU Leskovac organizovao je više radionica u cilju podizanja svesti za očuvanje planete Zemlje. Današnju radionicu vodile su naučne demonstratorke Naučnog kluba Leskovac, a isti su poseta deca pripremne predškolke grupe OŠ “Svetozar Marković” sa svojim vaspitačicama. Prva radionica je bila “Recikliramo zajedno”, a nakon radionice, mališani su boravili u zgradi Opštine gde su dali podršku akciji „Čep za hendikep“. Čep za hendikep je akcija koju grad Leskovac godinama podržava. Metalna srca namenjena odlaganju čepova postavljena su na ulazu u zgradu opštine, u Uslužnom centru u Osmospratnici, na trgu, biblioteci. Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sa saradnicima redovno prikuplja čepove i na taj način daje se skroman doprinos ovoj humanoj i korisnoj akciji u okviru koje se nabavljaju polovna ili nova ortopedska pomagala za osobe kojima su potrebna.

Udruženje MNRO je, takođe podržalo današnji dan. Predsednik Udruženja je sa članovima i predstavnikom Crvenog krsta Leskovca posetio zgradu Opštine kako bi promovisali akciju koju tradicionalno godinama unazad sporovde – u pitanju je akccija Gde god nađeš dobro mesto ti cvet zasadi, a u okviru koje dele besplatno sadnice cveća sa promotivnim porukama. Crveni krst Leskovac, u isto vreme, deli promotivne letke „I ti si nečiji punjač – Daj krv, spasi život“.

Check Also

Predstavnici ministarstva danas u Leskovcu sa poljoprivrednicima o problemu uvoza paradajza

Na današnjem sastanku u Leskovcu, održanom uz prisustvo predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, lokalne …