U Leskovcu obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

U Svečanoj sali grada Leskovca danas je obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, događaj koji slavi hrabrost i humanost onih koji svojim gestom spašavaju živote.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović čestitao je davaocima praznik i uručio zahvalnice davaocima koji su 100 puta dali krv, Ivanu Miloševiću i Goranu Đinkoviću.

„Današnji dan posvećen je onima koji svojim nesebičnim gestom spašavaju živote i pružaju nadu onima kojima je najpotrebnija. Vaša hrabrost i nesebičnost čine nas ponosnim i pokazuju najlepše ljudske osobine – saosećanje i solidarnost. Vaš postupak nije samo davanje najdragocenije tečnosti, već simbol nade i podrške za one koji se bore za svoje živote. Leskovac je grad koji se ponosi svojim dobrovoljnim davaocima krvi, ljudima koji su spremni da pruže svoj doprinos zajednici i da budu tu za one koji su nažalost u nevolji. Zato danas želim da vam se zahvalim u ime cele zajednice. Vaša humanost ne poznaje granice i vaša dela inspirišu i podstiču sve nas na da uvek sledimo vaš primer. Neka ona bude svetionik koji osvetljava put drugima i podseća nas na solidarnost koja je davala pozitivne efekte – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Ova manifestacija podseća nas na važnost dobrovoljnog davanja krvi i inspiriše druge da se pridruže ovoj plemenitoj misiji.

Danas su uručene i zahvalnice učenicima osnovnih i srednjih škola za učešće na konkursu „Krv život znači“, kao i volonterima Crvenog krsta.

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …