Početna / DOGAĐAJI / U Leskovcu obeležen Dan borbe protiv trgovine ljudima

U Leskovcu obeležen Dan borbe protiv trgovine ljudima

Svakog oktobra u Srbiji se obeležava Dan protiv trgovine ljudima. Na ovaj globalni fenomen nažalost imuna nije ostala ni naša zemlja ali ni naš grad, ni celokupni jug Srbije.

Tim povodom u Narodnom pozorištu u Leskovcu organizovano je predavanje/tribina o ovoj temi koja je goruća tema sadašnjice.

Aleksandra Milovanović, član Gradkog veća zadužena za oblast zdravstva i socijalne zaštite govorila je danas o delanju gradu u podizanje svesti o ovom problemu.

„Težnju i delovanje grada u ovoj oblasti prepoznao je i Centar za zaštitu trgovine ljudima, najvažnija ustanova u našoj zemlji koja pruža zaštitu žrtavama, pa je jula 2019. godine grad Leskovac postao prvi grad sa kojim je potpisan protokol o saradnji. Lokalna samouprava i gradonačelnik dr Goran Cvetanović nastaviće i u budućnosti da prate i pružavaju podršku svim aktivnostima koje ovaj tim sprovodi jer je od krucijalnog značaja i opšteg interesa delovanje u svim segmentima ljudskog društva.“

„U odnosu na 2019. godinu imamo veći broj identifikovanih žrtava, za prvih 9 meseci u odnosu na proteklu godinu. Ove godine smo identifikovali 46 žrtava. Preko 50 posto žrtava jesu deca, i taj trend se, nažalost, ne smanjuje. To možemo da sprečimo ovakvim događajima – da nam deca dođu, da vide, da se upozaju, edukuju, da proširimo svest o tome šta je trgovina, koliko rizika i posledica nosi i kako možemo od toga da se zaštitimo, koje službe u zemlji mogu da nam pomognu i na lokalnu i na republičkom nivou – kazala je Aleksandra Ljubojević – direktorka Centra.

Ovu tribinu organizovao je Grad Leskovac u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima, a namenjena je leskovačkim srednjoškolicnima koji su negde i prepoznati kao osetljiva kategorija.

Pogledaj takodje

KORONA KLACKALICA: U Jablaničkom okrugu ponovo svi rezultati negativni

Tavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije zvanične podatke o epidemiloškoj situaciji u Leskovcu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *