Početna / DRUŠTVO / U Leskovcu još 24 lica pozitivno, gradonačelnik apeluje na odgovornost i socijalnu distancu

U Leskovcu još 24 lica pozitivno, gradonačelnik apeluje na odgovornost i socijalnu distancu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je na današnjoj konferenciji za medije najnovije podatke leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

„Stiglo je 345 rezultata sa teritorije Jablaničnog okruga, od toga 235 iz Leskovca. 231 rezultat je negativan , 24 pozitivno, 21 lice je iz Leskovca, dva iz opštine Lebane i 1 lice iz opštine Vlasotince. Od početka epidemoje na teritoriji našeg okruga potvrđeno je 660 slučajeva COVID 19, od toga 431 iz Leskovca, 112 iz Vlasotinca, 32 iz Lebana, 27 iz Bojnika i 4 iz Medveđe.

Gradonačelnik se u svom obraćanju osvrnuo i na situaciju u fabrici Jura, i kazao da žarište u njoj više ne postoji, niti postoji na nekoj drugoj lokaciji.

„Juče je situacija u fabrici Jura bila sledeća: od 2588, 41 nalaz je pozitivan, za 256 radnika se čekaju rezultati a ostali su negativni. Procenat pozitivnih rezultata u ovoj fabrici iznosi 1,58%. U Covid bolnici je hospitalizovano 125 lica od toga 45 radnika Jure, bio je 21 prijem, 9 otpusta i ne teritorije našeg okruga nema smrtnih ishoda. Do sada je u ovoj bolnici izlečeno i otpušteno 281 lice, iz privremenih bolnica 151, što ukupno iznosi 432 pacijenta. Na nivou okruga do sada je testirano 8592 lica, a na nivou grada 6000 lica.

Gradonačelnik je još jednom apelovao da je ozbiljnost situacija i da moramo da čuvamo sebe i svoje nalmilije.

„Juče sam posetio Vranje, i u razgovoru sa stručnajcima došli smo do zaključka da relaksacione mere koje se primenjuju moraju biti štrože ukoliko se broj zaraženih poveća. Tačno je da su većina obolelih mladi, i da su upravo oni prenosioci bez ikakvog simtoma. Sve zavisi od poštovanja socijalne distance naših građana, pa bih još jednom pozvao sve naše sugrađane na odgovornost jer Korona nije prošla- ističe gradonačelnik Leskovca.

Pogledaj takodje

Na otvorenom prostoru dozvoljeno okupljanje do 1.000 ljudi, u zatvorenom do 100 ljudi

Ministar zdravlja doneo je naredbu o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *