U Leskovcu dodeljene nagrade Kapetan “Miša Anastasijević”

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U organizaciji Agencije ”Media-invent”, a u okviru projekta ”Put ka vrhu” danas su, na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu, uspešnim pojedincima i kompanijama iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, dodeljena godišnja priznanja ”Kapetan Miša Anastasijević” za izuzetno društveno i preduzetničko stvaralaštvo.

Nagradu već 16 godina dodeljuju ”Media-invent” i Univerzitet u Novom Sadu, uz svesrdnu pomoć Privrednih komora Srbije i Vojvodine i Regionalnih privrednih komora.

Leskovac na najlepši način spaja tradiciju i savremenost, a petorečje, tako retko u svetu, pruža bezbroj mogućnosti za dobar i kvalitetan život. Tome svakako doprinosi i dobro upravljanje, pa je, upravo u kategoriji, najuspešnija lokalna samouprava u regionu, priznanje pripalo gradonačelniku Goranu Cvetanoviću, čulo se u obrazloženju.

Zahvaljujući na priznanju, prvi čovek Leskovca, naglasio je da je izuzetno počastvovan dobijanjem nagrade za promociju privrednog stvaralaštva i preduzetništva, što je upravo oblast u kojoj je lokalna vlast vredno radila protekih nekoliko godina.

-Priznanje je dokaz, da je prepoznat trud lokalne samouprave da od Leskovca napravi pozitivno poslovno okruženje za sve investitore i mesto gde preduzetnici mogu da računaju na podršku. Konsolidacijom i stabilizacijom budžeta i uvođenjem finansijske discipline, postavili smo dobar temelj daljeg razvoja, kroz nova zapošljavanja, infrastrukturne projekte, nadogradnju obrazovanja, kulture, sporta i socijalne zaštite. Prošle godine produžili smo važnost regionalnog serifikata za pozitivno poslovno okruženje i poštovali preporuke za stvaranje dobrog poslovnog ambijenta. Rezultat je smanjenje stope nezaposlenosti, a današnja nagrada je podstrek lokalnom rukovodstvu da nastavi rad na stvaranju uslova za kvalitetnije poslovanje privrede i bolji život svih građana, rekao je Cvetanović, dodajući kako nagrada pripada čitavoj lokalnoj samoupravi, jer pojedinac ne može sam da uradi gotovo ništa.

Dobitnici priznanja ”Kapetan Miša Anastasijević”, koje nosi ime jednog od prvih srpskih preduzetnika, trgovaca, zadužbinara i dobrotvora, su i Regionalna privredna komora Leskovac, odnosno njen predsednik Goran Jović, za unapređenje poslovnog ambijenta u Regionu, Kompanija ”Alfa-plam” iz Vranja, kao najbolja u regionu, Kompanija ”Zdravlje Aktavis”, za izuzetnost brenda i inovativnost, Preduzeće ”Nutriko – Vinarija Aleksić” iz Vranja za naj-brend u Regionu, Nevenka Kostadinova, suvlasnica preduzeća ”Iber” i ”Inak” iz Bosilegrada, kao naj-žena u biznisu.

Za vrhunska dostignuća u oblasti genetike i naučnog rada, nagrada je pripala Doktoru Miodragu Stojkoviću, a za kvalitet obrazovanja i vaspitanja mladih- Fakultetu za poslovne studije i pravo iz Beograda.

Od pojedinaca, nagrađeni su još: Gordana Savić, direktorka Ustanove za odrasle i starije, Miroslav Cakić, predsednik Udruženja Leskovčana u Beogradu, profesor Žika Stojanović, sa Visoke poslovne škole u Leskovcu, Dragan Pavlović, vlasnik motela ”Pobeda” u Predejanu, primarijus doktor Saša Grgov, načelnik Službe interne medicije leskovačke Opšte bolnice, Aleksandar Davinić, novinar i publicista i medicinska sestra u penziji Zorica Arsić iz Ivanja.

U umetničkom delu programa učestvovali su učenici Muzičke škole ”Stanislav Binički” iz Leskovca.

S. Stojiljković

Check Also

Svečanost povodom 160 godina pravne službe Vojske Srbije

U Nišu je održana svečanost povodom Dana i 160 godina postojanja pravne službe Vojske Srbije. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *