Sa preko 550 lokacija u gradu uklonjeno i deponovano ukupno 6.000 tona otpada

Zaštita životne sredine prioritet je kako Vlade Republike Srbije tako i lokalnih samouprava.

Zdrava i čista životna sredina je u interesu svih, te je iz tog razloga Grad Leskovac od 2013. godine uveo praksu vikend čišćenja divljih deponija.

Sa preko 550 lokacija u gradu uklonjeno je i dalje deponovano ukupno 6.000 tona otpada, a nadležni iz Ekologije apeluju na građane da otpad odlažu na mestu predviđenom za to.

“Svakog vikenda odeljenje ekologije u saradnji sa partnerima uređuje prostor i deponije na teritoriji grada. Mi dobijamo spisak mesnih zajednica i na osnovu toga određujemo prioritet čišćenja. U našem gradu postoje dve velike divlje deponije koje stalno čistimo, ali se one nesavesim bacanjem otpada građana ponovo prave. Konkretno deponija u Đermanovićevoj i naselju Slavko Zlatanović. Ovom prilikom apelujem na sve građane da poštuju svoju životnu sredinu, odgovoran odnos prema našoj planeti, je odgovoran odnos prema sadašnjosti nas samih, ali i prema budućnosti naše dece – ističe za Dnevnik Juga šef odeljenja za zaštitu životne sredine Slađan Đikić.

U cilju podizanja svesti o značaju zaštite životne sredine posebno kod Romskog stanovništva, u narednom periodu biće potpisani ugovori za između PWW i domaćinstava kako bi svako imalo svoje mesto na kome odlaže smeće.

“Za romske porodice obezbedićemo kante za smeće a takođe mogu da najavim i pojačanu kontrolu komunalne inspekcije u ovom kraju – zaključuje Đikić.

Check Also

GRDELIČKA REGATA: Tradicionalni spust niz Južnu Moravu

Danas je održana tradicionalna Grdelička regata, dobro poznata manifestacija koja donosi spust čamcima i improvizovanim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *