Početna / DOGAĐAJI / U leskovačkom zatvoru potvrđen slučaj Korona virusa, u izolaciji 41 osoba – Zabranjene sve posete osuđenicima u Srbiji u naredne dve nedelje

U leskovačkom zatvoru potvrđen slučaj Korona virusa, u izolaciji 41 osoba – Zabranjene sve posete osuđenicima u Srbiji u naredne dve nedelje

U Okružnom zatvoru u Leskovcu, potvrđen je jedan slučaj Korona virusa.

Reč je o čuvar zatvora, a ukupno 41 osoba se nalazi u izolaciji. Među osobama u izolaciji nalaze se i zaposleni u Okružnom zatvoru i osuđenici.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije saopštila je da će u narednih 14 dana biti zabranjene sve posete osuđenim licima u kazneno-popravnim zavodima i okružnim zatvorima u Srbiji.

Ova odluka doneta je u cilju sprečavanja moguće epidemije virusa korona u penalnim ustanovama, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije.

Osuđenim licima biće omoguđeno da u što većoj meri koriste telefonske govornice.

Advokati imaju pravo na posete svojim branjenicima koji se nalaze u pritvoru samo ako u narednih sedam dana imaju zakazano suđenje u pritvorskim predmetima, i to u trajanju od 30 minuta radi pripremanja odbrane.

Posete pritvorenim licima od strane advokata biće sprovedene uz pune mere zaštite, koje podrazumevaju staklenu ili drugu providnu barijeru između sagovornika, kao i obavezno korišćenje zaštitnih maski za lice i rukavica.

Upravnici zavoda će u neposrednom kontaktu sa postupajućim sudijama i uz njihovo odobrenje obezbediti uslove za to da se i pritvorenim licima omoguće telefonski razgovori u meri u kojoj je to moguće i opravdano.

Pogledaj takodje

Još 18 novih slučajeva Korona virusa, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *