Početna / DRUŠTVO / U leskovačkoj Covid bolnici 137 pacijenata – Kašnjenje rezultata testova ne odlaže lečenje, posebno kod upala pluća i pada saturacije
Reklama

U leskovačkoj Covid bolnici 137 pacijenata – Kašnjenje rezultata testova ne odlaže lečenje, posebno kod upala pluća i pada saturacije

Prema najnovijim informacijama u leskovačkoj Covid bolnici povećan je broj pacijenata kojima je neophodna tarapija pod lekarskim nadzorom24 časa dnevno.

Među njima većina čeka rezultate testa, ali rentgen snimci i snimci sa skenera, pokazuju postojanje obostranih upala pluća. Takođe, kako su nam rekli lekari iz Covid bolnice, na osnovu snimaka, krvne slike i saturacije moguće je sa velikom preciznošću utvrditi da pacijent ima Korona virus i pre nego stignu rezultati testa. Samo pacijenti sa uzraženim simptomima, povišenom temperaturom i upalom pluća ostaju na lečenju u Covid bolnici, dok se ostali upućuju u samoizolaciju i na kućno lečenje.

Lekari ističu da čekanje na rezultate testova ne odlaže i lečenje i da postoje jasni protokoli, uključujući i priključivanje na kiseonik zbog pada saturacije.

Podaci od danas:

  • Ukupno hospitalizovanih 137
  • Prijema – 15
  • otpusta – 7
  • upućeni u KC Niš – 1
  • smrtni ishod- 0
    na dan 14. jul.

Pogledaj takodje

Danas i sutra do 35 stepeni, od srede zahlađenje i narandžasti meteolarm zbog nepogoda

Leto je u poslednjih desetak dana pokazalo svoje pravo lice, i donelo temperature kakve se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *